fbpx
Cate calorii are urda dulce

Cate calorii are urda dulce?

Urda dulce este o delicatesa traditionala din mai multe tari, inclusiv Romania. Acest aliment este adesea servit de sarbatori, cum ar fi Craciunul sau Pastele. Cu toate acestea, chiar si cei care nu sunt adeptii acestei preparate au auzit despre ea si stiu ca ofera multa energie si poate fi folosita pentru a satisface poftele dulci ale unei persoane. Cu toate acestea, nu multi stiu cate calorii contine urda dulce.

Urda dulce are un continut caloric destul de ridicat si este bogata in grasimi, proteine si glucide. Conform unor studii, un singur borcan de urda dulce contine aproximativ 300 de calorii. Ca si alte produse alimentare, acest numar poate diferi in functie de marca si tipul de urda dulce.

In general, urda dulce este bogata in grasimi saturate si mono-nesaturate, care sunt asociate cu reducerea riscului de boli de inima si a nivelului de colesterol. Urda dulce contine si o cantitate mica de grasimi trans, care daca sunt consumate in exces pot duce la cresterea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare.

In ceea ce priveste glucidele, urda dulce este bogata in zaharuri, precum fructoza, glucoza si maltoza. Aceste zaharuri sunt considerate a fi simple si pot fi absorbite rapid de catre organism. Acest lucru inseamna ca urda dulce poate oferi o sursa rapida de energie. Pe langa zaharuri, urda dulce mai contine si fibre, care pot ajuta la controlul glicemiei si la imbunatatirea digestiei.

Cu toate acestea, urda dulce nu contine prea multe proteine, astfel ca ar trebui sa se completeze cu alte surse alimentare bogate in proteine. In schimb, urda dulce contine o cantitate importanta de vitamine si minerale esentiale, cum ar fi vitamina A, vitamina B6, calciu, fier si magneziu.

Pentru cei care doresc sa aiba un stil de viata sanatos si sa controleze greutatea corporala, urda dulce poate fi consumata cu moderatie. Cu toate acestea, pentru a se bucura de beneficiile sale nutritionale, trebuie sa se asigure ca se consuma in portii mici. Urda dulce poate fi consumata alaturi de alte alimente, cum ar fi iaurtul sau cerealele integrale, care pot oferi un surplus de nutrienti.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro