fbpx

Ce sunt Caloriile?

Caloriile sunt unitati de masura pentru cantitatea de energie continuta in alimente si bauturi si sunt folosite de obicei pentru a masura energia pe care o primim din alimente. Caloriile sunt un mod de a masura energia si pot fi folosite pentru a calcula cat de mult aliment trebuie sa consumam pentru a ne mentine greutatea sau pentru a ne atinge obiectivele de sanatate.

Fiecare aliment are un numar diferit de calorii, in functie de compozitia sa nutritiva. Alimentele cu un continut bogat in glucide, cum ar fi fainoasele, zaharurile si amidonul, au un numar mai mare de calorii decat alimentele cu un continut scazut de glucide, cum ar fi legumele si fructele. Unele alimente contin si grasimi, care au si ele o cantitate mare de energie.

Fiecare persoana are nevoie de o anumita cantitate de calorii pe zi pentru a se mentine in forma. Numarul de calorii necesar depinde de varsta, sexul, greutatea corpului si nivelul de activitate fizica. Persoanele care fac exercitii fizice regulat au nevoie de mai multe calorii decat persoanele care nu fac exercitii.

Cantitatea de calorii consumata zilnic poate afecta in mod direct modul in care organismul arde grasimile si carbohidratii, asa cum arata studii recente. Consumul excesiv de calorii poate duce la cresterea in greutate, iar consumul insuficient de calorii poate duce la pierderea in greutate.

Pentru a controla cantitatea de calorii consumate, puteti urma un plan de alimentatie sanatoasa. Acest tip de plan de alimentatie va include alimente bogate in nutrienti si cu un continut scazut de calorii, cum ar fi legumele, fructele, produsele lactate degresate si proteinele slabe. De asemenea, incercati sa limitati consumul de alimente bogate in calorii, cum ar fi produsele de patiserie, dulciurile si produsele de fast food.

In final, caloriile sunt importante pentru sanatatea si greutatea noastra. Masurarea cantitatii de calorii consumate zilnic poate ajuta la controlul greutatii si la mentinerea unei stari de sanatate optime. Consumati alimente sanatoase, limitati cantitatea de calorii si faceti exercitii regulate si veti avea parte de un stil de viata sanatos si echilibrat.