fbpx

Cate calorii are un cartof?

Un cartof este una dintre cele mai populare legume si este folosit in multe retete. Are un continut ridicat de vitamine si minerale si este o sursa excelenta de carbohidrati. Multe persoane se intreaba cate calorii are un cartof.

In general, cantitatea exacta de calorii poate varia in functie de marimea cartofului. Intr-un cartof mijlociu, sunt aproximativ 110 calorii. Acest lucru se datoreaza continutului sau ridicat de carbohidrati. Continutul de carbohidrati al cartofului este de aproximativ 21 de grame pentru un cartof de marime mijlocie. Acesti carbohidrati sunt formati din fibre si glucide. Fibrele sunt esentiale pentru o dieta sanatoasa, deoarece ofera satietate si ajuta la controlarea nivelului de zahar din sange. Glucidele sunt importante pentru mentinerea nivelului de energie pe parcursul zilei.

In plus fata de carbohidrati, un cartof mijlociu contine aproximativ 3 grame de proteine si 0 grame de grasimi. Acestea sunt importante pentru mentinerea unei diete sanatoase.

Un cartof mijlociu are un continut ridicat de vitamine si minerale. Acestea includ vitamina C, vitamina B6, potasiu, magneziu, acid folic si multe altele.

Cartoful este o sursa excelenta de antioxidanti. Acestia ajuta la prevenirea si tratarea multor boli, cum ar fi cancerul.

In concluzie, un cartof mijlociu are aproximativ 110 calorii, 21 de grame de carbohidrati, 3 grame de proteine si 0 grame de grasimi. Este o sursa importanta de vitamine si minerale, precum si o sursa excelenta de antioxidanti. Toate acestea fac din cartoful un aliment nutritiv si sanatos.