Cel putin o data pe an, romanii ar trebui sa se adune, asemenea americanilor, pentru a se bucura de o cina delicioasa de curcan. Cei mai multi dintre noi prefera sa prajeasca pasarea, dar exista o multime de alte moduri de a gati curcanul. Pe masura ce va pregatiti meniul, este important sa stiti cum sa gatiti curcanul perfect. Acest blog va va conduce prin toate informatiile pe care trebuie sa le stiti despre prajirea si fierberea acestei pasari. Haideti sa va exploram optiunile!
Exista cateva lucruri esentiale de care trebuie sa tineti cont inainte de a va decide asupra metodei de gatire a curcanului. Daca gatiti o pasare de dimensiuni normale, probabil ca o veti praji la cuptor. Daca gatiti un curcan mai mare, probabil ca il veti gati la cuptor sau pe gratar. Puteti, de asemenea, sa gatiti un curcan inabusit, dar acest lucru este cel mai bun in cazul unui curcan de dimeniune mai mica. Cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont este dimensiunea cuptorului dumneavoastra. Trebuie sa va asigurati ca aveti suficient spatiu pentru a va gati curcanul. De asemenea, este necesar sa va asigurati ca folositi temperatura potrivita si ca urmariti cat timp sta pasarea in cuptor, astfel incat sa fie gatita perfect.
Prajirea este cel mai bun mod de a gati un curcan mare. Va avea cu siguranta gustul clasic pe care il asteptati. Prajirea unui curcan este foarte simpla! Mai intai, ungeti pasarea cu unt, sare si piper. Asezati-o cu pieptul in sus intr-o tava de prajit. Adaugati legumele pe fundul cratitei si putin lichid, cum ar fi apa, bulion, vin sau cidru. Lichidul va mentine legumele umede in timp ce se coc, iar la final va crea un sos aromat. Cu cat curcanul este mai mare, cu atat va sta mai mult in cuptor. Ungeti curcanul cu lichidul format la fiecare 30 de minute pana cand este gata.