fbpx
Cate calorii are un ou de gaina fiert

Cate calorii are un ou de gaina fiert?

Un ou de gaina fiert este un aliment nutritiv, care ofera o multime de beneficii pentru sanatate. Un ou fiert contine aproximativ 70 de calorii. Aceste calorii sunt formate din grasimi, proteine, carbohidrati, vitamine si minerale.

Grasimile din oul fiert sunt in principal grasimi monosaturate. Acestea sunt considerate a fi un tip de grasime sanatoasa. Oul fiert contine aproximativ 5 g de grasimi, dintre care aproximativ 2 g sunt grasimi monosaturate. Aceste grasimi sunt necesare pentru mentinerea sanatatii inimii si a metabolismului.

Un ou fiert contine aproximativ 6 g de proteine, ceea ce face ca acest aliment sa fie o sursa excelenta de proteine. Proteinele sunt necesare pentru a construi muschii si pentru a mentine oasele si tesuturile corpului sanatoase. Proteinele sunt de asemenea esentiale pentru functionarea sistemului imunitar.

Un ou fiert contine si carbohidrati, desi cantitatea este mica, aproximativ 0,5 g. Acesti carbohidrati sunt necesari pentru a furniza energie si pentru a mentine nivelul de glucoza din sange.

Un ou fiert contine o cantitate usoara de vitamine si minerale. Acestea includ vitamine precum vitamina A, B12, D si E. De asemenea, este o sursa excelenta de minerale, cum ar fi fierul, zincul, calciul si magneziul. Aceste micronutrienti sunt esentiali pentru mentinerea sanatatii corpului.

Un ou fiert este un aliment sanatos si nutritiv care contine aproximativ 70 de calorii. Acesta contine grasimi monosaturate, proteine, carbohidrati, vitamine si minerale, toate esentiale pentru mentinerea unei diete echilibrate si pentru a va asigura ca organismul primeste toate nutrientii necesari.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro