fbpx
Cate calorii are un ou de gaina fiert

Cate calorii are un ou de gaina fiert?

Un ou de gaina fiert este un aliment nutritiv, care ofera o multime de beneficii pentru sanatate. Un ou fiert contine aproximativ 70 de calorii. Aceste calorii sunt formate din grasimi, proteine, carbohidrati, vitamine si minerale.

Grasimile din oul fiert sunt in principal grasimi monosaturate. Acestea sunt considerate a fi un tip de grasime sanatoasa. Oul fiert contine aproximativ 5 g de grasimi, dintre care aproximativ 2 g sunt grasimi monosaturate. Aceste grasimi sunt necesare pentru mentinerea sanatatii inimii si a metabolismului.

Un ou fiert contine aproximativ 6 g de proteine, ceea ce face ca acest aliment sa fie o sursa excelenta de proteine. Proteinele sunt necesare pentru a construi muschii si pentru a mentine oasele si tesuturile corpului sanatoase. Proteinele sunt de asemenea esentiale pentru functionarea sistemului imunitar.

Un ou fiert contine si carbohidrati, desi cantitatea este mica, aproximativ 0,5 g. Acesti carbohidrati sunt necesari pentru a furniza energie si pentru a mentine nivelul de glucoza din sange.

Un ou fiert contine o cantitate usoara de vitamine si minerale. Acestea includ vitamine precum vitamina A, B12, D si E. De asemenea, este o sursa excelenta de minerale, cum ar fi fierul, zincul, calciul si magneziul. Aceste micronutrienti sunt esentiali pentru mentinerea sanatatii corpului.

Un ou fiert este un aliment sanatos si nutritiv care contine aproximativ 70 de calorii. Acesta contine grasimi monosaturate, proteine, carbohidrati, vitamine si minerale, toate esentiale pentru mentinerea unei diete echilibrate si pentru a va asigura ca organismul primeste toate nutrientii necesari.

Alte articole interesante...

Mamasisotie.ro blog
Din pacate lumea in care traim este aproape complet digitalizată iar informația circulă cu o […]
NoaDent este o clinică stomatologică modernă situată în București, recunoscută pentru calitatea superioară a serviciilor […]
Aparatul de fotografiat este un instrument esențial în zilele noastre, care ne ajută să păstrăm […]
uzesc ÎArcul frântuzesc este un tip de arc folosit în construcții și design încă din […]
Coca-Cola este una dintre cele mai populare băuturi în întreaga lume, fiind consumată anual de […]
Antibioticele au fost unul dintre cele mai importante descoperiri medicale din istorie. Aceste medicamente au […]
Cine a fost Mihai Eminescu
Mihai Eminescu este considerat cel mai mare poet al literaturii române, fiind adesea numit "Luceafărul […]
Cine a fost Isaac Newton
Isaac Newton este una dintre cele mai proeminente figuri din istoria științei, cunoscut pentru contribuțiile […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro