fbpx

Cate calorii are sucul de portocale?

Sucul de portocale este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Are un gust dulce și zemos, care se potrivește perfect pentru diminețile calde de vară. Dar câte calorii are sucul de portocale? Răspunsul la această întrebare poate fi diferit în funcție de sursa de sucul de portocale.

În general, un pahar de sucul de portocale, fără zahăr adăugat, are aproximativ 110 de calorii. Acest conținut caloric este destul de mic față de alte băuturi, cum ar fi sucurile indulcite sau băuturile energizante. Cu toate acestea, dacă sucul de portocale este îndulcit cu zahăr, conținutul caloric crește la aproximativ 155 de calorii.

Sucul de portocale este încărcat cu vitamine și minerale importante. Acesta conține vitamina C, vitamina B6, magneziu, potasiu, fier și fibre. Conține antioxidanți și flavonoide, care sunt considerate benefice pentru sănătatea inimii.

Datorită conținutului său caloric scăzut și a numeroaselor beneficii pentru sănătate, sucul de portocale poate fi o alegere excelentă pentru cei care încearcă să slăbească. Deși este recomandat să bei un pahar de sucul de portocale pe zi, consumul excesiv poate duce la creșterea în greutate în timp.

În concluzie, sucul de portocale are un conținut caloric relativ scăzut și poate fi o alegere sănătoasă dacă este consumat în cantități moderate. Sucul de portocale oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv vitamine și minerale esențiale. Cu toate acestea, consumul excesiv de sucul de portocale poate duce la creșterea în greutate.