fbpx
Cate calorii are soia

Cate calorii are soia?

Soia este o planta asemanatoare cu mazarea, care creste in Asia de Est si are o istorie mai veche decat orice alta planta de cultura. Soia a devenit cunoscuta in intreaga lume ca un aliment sanatos si nutritiv.

Soia este bogata in proteine, vitamine, minerale si fibre dietetice si este frecvent utilizata ca o alternativa de inlocuire a produselor alimentare de origine animala in dietele vegetariene. Dar cate calorii are soia?

Un singur pahar de soia neprocesata, care contine aproximativ 200 de grame, contine aproximativ 374 de calorii. Acesta este compus din 19 grame de proteine, 17 grame de grasimi, 38 grame de carbohidrati si aproximativ 14 grame de fibre.

Soia procesata, cum ar fi tofu sau tempeh, este si mai scazuta in calorii. Un singur pahar de tofu, care contine aproximativ 200 de grame, contine doar aproximativ 75 de calorii, compus din 6 grame de proteine, 2 grame de grasimi, 3 grame de carbohidrati si aproximativ 2 grame de fibre.

Soia poate fi folosita intr-o varietate de feluri de mancare. Soia poate fi adaugata la o supa sau la un curry, incorporata intr-o salata sau folosita ca o sursa de proteine in loc de carne. Un numar limitat de alimente de origine vegetala contine atat proteine, cat si grasimi, asa ca soia este o alegere excelenta pentru cei care urmeaza o dieta vegetala.

Pe langa caloriile pe care le ofera, soia contine si o varietate de vitamine si minerale. Printre acestea se numara vitamina K, vitamina B6, magneziu, fosfor, fier si zinc. Un pahar de soia neprocesata furnizeaza aproximativ un sfert din necesarul zilnic de vitamina K si aproximativ un sfert din necesarul zilnic de fier.

In concluzie, soia este o alegere excelenta pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana si pentru cei care doresc sa-si regleze aportul caloric. O porție de soia neprocesata ofera aproximativ 374 de calorii si o varietate de vitamine, minerale si proteine. In plus, este un aliment usor de preparat si foarte versatil, ceea ce face ca soia sa fie o alegere ideala pentru orice dieta.

Alte articole interesante...

Copiii supradotați reprezintă un grup de copii cu potențial intelectual superior mediei, care se manifestă […]
Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro