fbpx
Cate calorii are soia

Cate calorii are soia?

Soia este o planta asemanatoare cu mazarea, care creste in Asia de Est si are o istorie mai veche decat orice alta planta de cultura. Soia a devenit cunoscuta in intreaga lume ca un aliment sanatos si nutritiv.

Soia este bogata in proteine, vitamine, minerale si fibre dietetice si este frecvent utilizata ca o alternativa de inlocuire a produselor alimentare de origine animala in dietele vegetariene. Dar cate calorii are soia?

Un singur pahar de soia neprocesata, care contine aproximativ 200 de grame, contine aproximativ 374 de calorii. Acesta este compus din 19 grame de proteine, 17 grame de grasimi, 38 grame de carbohidrati si aproximativ 14 grame de fibre.

Soia procesata, cum ar fi tofu sau tempeh, este si mai scazuta in calorii. Un singur pahar de tofu, care contine aproximativ 200 de grame, contine doar aproximativ 75 de calorii, compus din 6 grame de proteine, 2 grame de grasimi, 3 grame de carbohidrati si aproximativ 2 grame de fibre.

Soia poate fi folosita intr-o varietate de feluri de mancare. Soia poate fi adaugata la o supa sau la un curry, incorporata intr-o salata sau folosita ca o sursa de proteine in loc de carne. Un numar limitat de alimente de origine vegetala contine atat proteine, cat si grasimi, asa ca soia este o alegere excelenta pentru cei care urmeaza o dieta vegetala.

Pe langa caloriile pe care le ofera, soia contine si o varietate de vitamine si minerale. Printre acestea se numara vitamina K, vitamina B6, magneziu, fosfor, fier si zinc. Un pahar de soia neprocesata furnizeaza aproximativ un sfert din necesarul zilnic de vitamina K si aproximativ un sfert din necesarul zilnic de fier.

In concluzie, soia este o alegere excelenta pentru cei care urmeaza o dieta vegetariana si pentru cei care doresc sa-si regleze aportul caloric. O porție de soia neprocesata ofera aproximativ 374 de calorii si o varietate de vitamine, minerale si proteine. In plus, este un aliment usor de preparat si foarte versatil, ceea ce face ca soia sa fie o alegere ideala pentru orice dieta.

Alte articole interesante...

Cum sună câteva înjurături în țigănească
Înjurături în țigănească: San dilo. = Eşti prost. Has moro car. = Mâncami-ai p..la. Has […]
Cât înseamnă 100.000 Lei în lei vechi
În România, tranzitia de la "lei vechi" la "lei noi" a avut loc la data […]
De cine aparține prefix 0372
Într-o lume interconectată, unde comunicarea la distanță este mai importantă ca niciodată, înțelegerea sistemelor de […]
Porecle drăguțe pentru fete și băieți
Poreclele sunt o formă adorabilă și personală de a exprima afecțiunea. Ele adaugă un strop […]
De ce să nu circuli cu anvelopele de iarnă, vara
Anvelopele de iarnă sunt esențiale pentru a conduce în siguranță pe timp de iarnă, dar […]
De ce să nu circuli cu anvelopele de vară, iarna
Alegerea anvelopelor potrivite în funcție de sezon este crucială pentru siguranța în conducere. Deși poate […]
Ce înseamnă sunt în față pe avarii
În lumea șoferilor, anumite expresii și fraze au sensuri specifice care nu sunt întotdeauna evidente […]
Care este ordinea mărimilor la haine
Alegerea mărimii potrivite a hainelor poate fi o provocare, mai ales când navigăm printre diferite […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro