Mazarea la tigaie este o garnitura clasica, gustoasa si usoara, buna la mancaruri cu carne, placinte sarate sau rustice. Pot fi preparate rapid si usor si sunt excelente consumate calde. Ca si alte tipuri de retete de mazare, este nevoie de doar cateva minute pentru a le aduce la masa. Mazarea proaspata sau congelata se fierbe de preferinta si poate fi consumata ca atare, ca garnitura sau ca ingredient in mancaruri de paste uscate sau in bulion sau pentru salate proaspete. Mazarea uscata, pe de alta parte, trebuie sa fie inmuiata in apa peste noapte inainte de a fi gatita. Sa aruncam o privire asupra modului de a gati mazarea pentru a crea retete gustoase, care sunt potrivite si pentru copii, si cum sa facem mazarea in functie de preparare.
Se rumenesc intr-o tigaie uleiul si ceapa, apoi se adauga mazarea proaspata si dupa cateva minute bulionul de legume. Se lasa sa se gateasca la foc moale timp de aproximativ cincisprezece minute, apoi se scoate capacul, se condimenteaza cu sare si se servesc. Iata reteta in detaliu pentru o delicioasa mazare la tigaie.
Ingrediente
Pregatire