fbpx
Cum se gateste mazarea

Cum se gateste mazarea

Mazarea la tigaie este o garnitura clasica, gustoasa si usoara, buna la mancaruri cu carne, placinte sarate sau rustice. Pot fi preparate rapid si usor si sunt excelente consumate calde. Ca si alte tipuri de retete de mazare, este nevoie de doar cateva minute pentru a le aduce la masa. Mazarea proaspata sau congelata se fierbe de preferinta si poate fi consumata ca atare, ca garnitura sau ca ingredient in mancaruri de paste uscate sau in bulion sau pentru salate proaspete. Mazarea uscata, pe de alta parte, trebuie sa fie inmuiata in apa peste noapte inainte de a fi gatita. Sa aruncam o privire asupra modului de a gati mazarea pentru a crea retete gustoase, care sunt potrivite si pentru copii, si cum sa facem mazarea in functie de preparare.

Cum se prepara mazarea la tigaie

Se rumenesc intr-o tigaie uleiul si ceapa, apoi se adauga mazarea proaspata si dupa cateva minute bulionul de legume. Se lasa sa se gateasca la foc moale timp de aproximativ cincisprezece minute, apoi se scoate capacul, se condimenteaza cu sare si se servesc. Iata reteta in detaliu pentru o delicioasa mazare la tigaie.

Ingrediente

  • Mazare 600 g
  • Bulion de legume 600 ml
  • Ceapa alba 1
  • Ulei de masline extravirgin 2 linguri
  • Piper 1 varf de cutit
  • Sare 1 varf de cutit

Pregatire

  1. Dupa ce se decojeste mazarea, se incalzeste bulionul de legume si, intre timp, se rumeneste ceapa taiata marunt intr-o tigaie cu ulei.
  2. Cand ceapa este aurie, adaugati mazarea si gatiti cateva minute la foc mare. Se adauga sare si piper si se adauga stocul de legume.
  3. Se fierbe la foc mediu si cu capacul pus timp de aproximativ 15 minute, adaugand mai mult bulion daca devine prea uscat. Se mai adauga sare dupa gust inainte de servire.

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro