fbpx
Cate calorii are rodia

Cate calorii are rodia?

Rodia este o fructa delicioasa, bogata in nutrienti si antioxidanti, care poate fi gasita in intreaga lume. Cu toate acestea, desi populara, multi oameni se intreaba cat de multe calorii are rodia. Iata raspunsul: o rodie mare (aproximativ 150g) contine aproximativ 65 de calorii.

In ceea ce priveste compozitia nutritiva, o rodie mare contine aproximativ 11 grame de carbohidrati, 0 grame de grasimi si 2 grame de proteine. Dintre carbohidrati, rodia contine 11 grame de zaharuri, in special glucoza si fructoza. Contine 2 grame de fibre alimentare.

In ceea ce priveste beneficiile pentru sanatate, rodia este plina de vitamine si minerale importante. Contine vitaminele A, B1, B2, B6, C si E, precum si minerale precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu si sodiu. Aceste vitamine si minerale sunt esentiale pentru buna functionare a organismului, motiv pentru care se recomanda ca rodia sa fie consumata regulat.

Rodia are proprietati antioxidante, care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi si la prevenirea descompunerii celulare. Antioxidantii din rodii sunt cunoscuti sub numele de flavonoide, care ajuta la reducerea inflamatiei si la intarirea sistemului imunitar.

In concluzie, rodia este o fructa minunata, bogata in vitamine, minerale si antioxidanti, dar cu un continut scazut de calorii. Si, deoarece are multe beneficii pentru sanatate, se recomanda ca aceasta sa fie consumata regulat.

Alte articole interesante...

Mamasisotie.ro blog
Din pacate lumea in care traim este aproape complet digitalizată iar informația circulă cu o […]
NoaDent este o clinică stomatologică modernă situată în București, recunoscută pentru calitatea superioară a serviciilor […]
Aparatul de fotografiat este un instrument esențial în zilele noastre, care ne ajută să păstrăm […]
uzesc ÎArcul frântuzesc este un tip de arc folosit în construcții și design încă din […]
Coca-Cola este una dintre cele mai populare băuturi în întreaga lume, fiind consumată anual de […]
Antibioticele au fost unul dintre cele mai importante descoperiri medicale din istorie. Aceste medicamente au […]
Cine a fost Mihai Eminescu
Mihai Eminescu este considerat cel mai mare poet al literaturii române, fiind adesea numit "Luceafărul […]
Cine a fost Isaac Newton
Isaac Newton este una dintre cele mai proeminente figuri din istoria științei, cunoscut pentru contribuțiile […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro