fbpx
Cate calorii are rodia

Cate calorii are rodia?

Rodia este o fructa delicioasa, bogata in nutrienti si antioxidanti, care poate fi gasita in intreaga lume. Cu toate acestea, desi populara, multi oameni se intreaba cat de multe calorii are rodia. Iata raspunsul: o rodie mare (aproximativ 150g) contine aproximativ 65 de calorii.

In ceea ce priveste compozitia nutritiva, o rodie mare contine aproximativ 11 grame de carbohidrati, 0 grame de grasimi si 2 grame de proteine. Dintre carbohidrati, rodia contine 11 grame de zaharuri, in special glucoza si fructoza. Contine 2 grame de fibre alimentare.

In ceea ce priveste beneficiile pentru sanatate, rodia este plina de vitamine si minerale importante. Contine vitaminele A, B1, B2, B6, C si E, precum si minerale precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu si sodiu. Aceste vitamine si minerale sunt esentiale pentru buna functionare a organismului, motiv pentru care se recomanda ca rodia sa fie consumata regulat.

Rodia are proprietati antioxidante, care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi si la prevenirea descompunerii celulare. Antioxidantii din rodii sunt cunoscuti sub numele de flavonoide, care ajuta la reducerea inflamatiei si la intarirea sistemului imunitar.

In concluzie, rodia este o fructa minunata, bogata in vitamine, minerale si antioxidanti, dar cu un continut scazut de calorii. Si, deoarece are multe beneficii pentru sanatate, se recomanda ca aceasta sa fie consumata regulat.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro