fbpx
Cate calorii are mazarea

Cate calorii are mazarea?

Mazarea este o legumă foarte populară și comună în dietele de zi cu zi. Este folosită în mod obișnuit în mâncăruri, salate și deserturi și este cunoscută pentru că oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, mulți oameni se întreabă câte calorii conține mazărea și cum se poate integra într-un plan alimentar sănătos.

Mazărea este o legumă care conține o cantitate moderată de calorii. O porție de 100 de grame de mazăre conține aproximativ 86 de calorii. Mazărea este o sursă importantă de carbohidrați, care contribuie la majoritatea caloriilor. Carbohidrații sunt o componentă esențială a unei diete sănătoase și oferă energie pentru activitățile zilnice. Mazărea conține proteine, vitamine și minerale esențiale, precum și fibre alimentare, care sunt importante pentru sănătatea inimii și digestia.

Mazărea conține lignani, care pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă. Lignanii sunt substanțe chimice cu proprietăți antioxidante care au fost legate de reduceri ale colesterolului rău și ale inflamației. Mazărea conține fitochimicale, care pot fi benefice pentru sănătatea inimii și a pielii.

Mazărea poate fi folosită într-o varietate de feluri de mâncare. Poate fi adăugat la ciorbe, salate și sosuri pentru a crește conținutul de fibre și a adăuga un gust plăcut. Poate fi adăugat la tocană, supe și carne pentru a adăuga savoare.

În general, mazărea este o legumă sănătoasă și o sursă bună de energie. Cu toate acestea, este important să se mănânce cu moderație. O porție de 100 de grame de mazăre conține 86 de calorii și este o componentă importantă a unei diete echilibrate. Mazărea poate fi folosită în mod eficient pentru a adăuga un gust plăcut și o varietate de nutrienti la mese.

Alte articole interesante...

Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]
Cine este pe bancnota de 100 lei
Bancnota de 100 lei românești nu este doar un simplu mijloc de tranzacție financiară, ci […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro