fbpx
Cate calorii are branza de oaie

Cate calorii are branza de oaie?

Branza de oaie este unul dintre produsele alimentare cele mai populare si versatile. Acest aliment poate fi consumat ca atare sau poate fi folosit in prepararea unor mancaruri delicioase. Dar, inainte de a discuta despre cat de gustoasa poate fi branza de oaie, haideti sa vedem cate calorii are.

In general, branza de oaie contine in jur de 60 de calorii la fiecare 100 de grame. Asta inseamna ca, daca veti consuma o portie de 100 de grame, veti obtine 60 de calorii. Din acestea, aproximativ 4 calorii provin din grasimi, circa 45 de calorii din proteine ​​si restul din glucide.

In aceeasi portie de 100 de grame de branza de oaie, veti obtine si 2 grame de grasimi, din care 1,2 grame sunt grasimi saturate. Totodata, veti beneficia si de 8,5 grame de proteine, precum si de 0,5 grame de carbohidrati.

In ceea ce priveste nutrientii, branza de oaie este o sursa excelenta de calciu. O portie de 100 de grame de branza de oaie va furniza aproximativ 650 de miligrame de calciu, care reprezinta aproape jumatate din cantitatea zilnica recomandata. Aceasta branza contine si alte minerale importante, cum ar fi fosforul, magneziul si sodiu.

Din punct de vedere al proprietatilor nutritive, branza de oaie este, fara indoiala, un aliment deosebit de sanatos si, desi nu ofera multe calorii, contine nutrientii esentiali de care corpul nostru are nevoie.

Branza de oaie poate fi servita in multe moduri. Ea poate fi folosita in prepararea unor mancaruri delicioase, precum paste sau pizza, sau poate fi consumata simplu, cu un pic de miere. Acest aliment poate fi adaugat in salate si poate fi folosit ca topping pentru alte tipuri de produse alimentare.

Prin urmare, branza de oaie este un aliment versatil si sanatos, care ofera o cantitate mica de calorii, dar suficienta pentru a ne mentine energizati si hidratati.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro