fbpx
Cum se prepară o pizza

Cum se prepară o pizza

Pizza este unul dintre cele mai populare preparate culinare, peste tot în lume şi pentru toate vârstele. De la mic la mare, cu toţii degustăm cu mare plăcere o felie aburindă de pizza, suculentă, plină de arome şi ingrediente delicioase. Acest mix fascinant de gusturi ne răsfaţă papilele gustative oricând, potrivindu-se oricărui tip de meniu. Este uşor de preparat, însă, cu toate acestea, ascunde secrete bine păstrate de către maeştrii bucătari.

Istoria Pizzei

Precursorul delicioasei pizza se pare că este focaccia, pâinica turtită şi aromată cu diferite condimente şi plante aromatice. Această pâinică s-a transformat în pizza, după ce roşiile au fost incluse în bucătăria italiană. Roşiile zdrobite adăugate peste focaccia au devenit astfel primul topping folosit în prepararea pizzei. Ulterior, topping-urile au început să se diversifice, luând naştere diferite sortimente de pizza. Astfel, reţeta de pizza ia naştere în secolul al XVI-lea, în Napoli, urmând a se transmite rapid către multe colţuri ale lumii, datorită marinarilor care tranzitau portul oraşului. Primul restaurant special destinat preparării şi servirii delicioasei pizza, a fost Antica Pizzeria Port’Alba, evident, tot în Napoli.

Primul pizzer renumit a fost Raffeale Esposito, el fiind cel care a creat pentru regele Italiei şi pentru regina Margherita di Savoia, trei sortimente de pizza. Datorită succesului pe care l-a avut la curtea regală, modul în care a combinat ingredientele, a pus bazele pentru viitorul strălucit al acestui preparat delicios. Pasiunea pentru pizza a cuprins astfel întreaga lume, ajungându-se astăzi în punctul în care nu există locuri unde să nu poţi comanda o felie generoasă de pizza. Topping-urile şi ingredientele se îmbunătăţesc şi se schimbă constant, astfel că accesând https://www.pizzeriaarena.ro/, îţi poţi comanda orice sortiment doreşti, alegând dintre Pizza Quatro Stagioni, Pizza Polo, Crudo Rucola, Margherita, Pizza Calzone, Vegetariană, Pizza Haiducească, Prosciutto Funghi, Ţărănească, Diavola, Carnivora sau Pizza Arena.

Blatul de pizza

Pornind iniţial de la pâinica turtită, foarte important la pizza este, în continuare, blatul. Poţi alege ce fel de pizza preferi, în funcţie de grosimea şi caracteristicile blatului, subţire, gros, pufos sau crocant. Ulterior decizi ce sortiment de pizza vrei să consumi, în funcţie de ingredientele pe care le preferi.

Cum se prepară pizza

Foarte important pentru a obţine un gust autentic, este blatul. Astfel, vei prepara un blat simplu din făină, apă călduţă, drojdie proaspătă şi sare. Dizolvi 25 grame de drojdie în 350 militri de apă călduţă. Într-un bol mare pui 500 grame de făină, un praf de sare şi adaugi amestecul de apă călduţă. Începi să frămânţi energic, preţ de 5-6 minute, după care împarţi aluatul în patru părţi egale, formând mici grămăjoare pe care le laşi la dospit pănâ îşi dublează volumul. Se ia fiecare grămăjoară, se aplatizează cu palmele sau cu sucitorul, se pune în tava specială şi se adaugă ingredientele. Întinzi un strat de sos de roşii, după care poţi jongla cu ingredientele după cum preferi, de la salam, ciuperci, caşcaval, ardei, ceapă, măsline şi brânză, până la fructe de mare, carne, fructe sau legume. Coace pizza la foc puternic, preţ de 7, 8 minute.

Alte articole interesante...

Rețetă autentică de salam de casă din carne de porc și vită
Descoperiți arta preparării salamului de casă, un meșteșug tradițional care îmbină gusturile intense ale cărnii […]
reteta de salam de biscuiti
Descoperă cum să prepari un salam de biscuiți delicios și irezistibil, o rețetă tradițională care […]
Smoothie cu avocado și spanac
Ingrediente pentru Smoothie cu avocado și spanac: 1 avocado copt 1 cană de spanac proaspăt […]
Salată de avocado cu quinoa
Salată de avocado cu quinoa Ingrediente: 1 cană de quinoa gătită 1 avocado mare, copt, […]
Toast cu avocado și ou poșat
Ingrediente pentru Toast cu avocado și ou poșat: 2 felii de pâine integrală sau de […]
Idei de aperitive
Idei de Aperitive Delicioase pentru Oricare Ocazie Când vine vorba de organizarea unei întâlniri sau […]
Idei de mâncare gătită românească
Idei de mâncare gătită românească perfectă pentru tine: Bucătăria românească este bogată și variată, cu […]
Idei de mâncare felul doi
Alege din selecția de idei de mâncare felul doi: Felul doi reprezintă de obicei partea principală a unei mese, fiind […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro