fbpx
Cate calorii are o sticla de vin

Cate calorii are o sticla de vin?

Una dintre cele mai populare bauturi alcoolice, vinul, este unul dintre cele mai sanatoase si mai vechi produse de consum din lume. Vinul mai poarta si numele de “nectarul zeilor”, ajutand la relaxare si la petrecerea unor momente de exceptie.

Insa, o sticla de vin poate fi si o sursa mare de calorii. Un pahar de vin poate contine in jur de 120 de calorii. Cantitatea de calorii din vin depinde insa si de alti factori, precum cantitatea de alcool, tipul de vin, dar si de cantitatea de zahar adaugata. Printre tipurile de vinuri cele mai bogate in calorii se numara vinul rosu dulce, care poate contine aproximativ 160 de calorii, dar si vinul roze, care poate contine intre 130 si 160 de calorii.

Cu toate acestea, nu toate vinurile sunt la fel de bogate in calorii. Vinurile seci, cum ar fi vinurile albe sau rosii, au mai putine calorii. O sticla de vin alb sec poate contine intre 100 si 120 de calorii, iar o sticla de vin rosu sec poate avea chiar si mai putin de 100 de calorii.

In plus, vinurile seci contin si alte avantaje nutritionale. Vinurile seci pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta anumite boli cardiovasculare, precum si la prevenirea aparitiei anumitor boli, cum ar fi cancerul. Vinurile seci sunt bogate in antioxidanti, care ajuta la prevenirea aparitiei radicalilor liberi.

Cu toate acestea, trebuie sa ne amintim ca excesul de alcool este nesanatos. O doza moderata de vin poate avea beneficii pentru sanatatea noastra, insa consumul excesiv poate avea efecte negative asupra corpului nostru. De aceea, trebuie sa ne asiguram ca nu consumam mai mult de doua pahare de vin pe zi.

In concluzie, o sticla de vin poate fi o sursa mare de calorii, in functie de tipul de vin si de cantitatea de alcool si zahar din acesta. Cu toate acestea, vinul sec poate oferi si beneficii nutritionale si poate fi consumat in mod moderat pentru a obtine aceste beneficii.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro