fbpx
Cate calorii are nevoie corpul uman pe zi

Cate calorii are nevoie corpul uman pe zi?

Nutriția este una dintre cele mai importante componente ale sănătății și bunăstării generale, și caloriile furnizate de alimentele pe care le consumăm oferă energia necesară pentru a trăi și pentru a ne menține sănătoși. Câte calorii ar trebui să consumăm pe zi?

Caloriile sunt unități de măsură specifice energiei furnizate de alimentele pe care le consumăm. Corpul nostru utilizează caloriile pentru a face față diferitelor activități, inclusiv pentru a încălzi corpul, a menține funcțiile vitale, a se mișca și a digera alimentele. Pentru a ne păstra sănătatea și greutatea corporală adecvată, este important să înțelegem câte calorii sunt necesare și de unde le putem obține.

Cantitatea de calorii de care avem nevoie pe zi variază în funcție de factori precum vârsta, sexul, înălțimea, greutatea, nivelul de activitate fizică și stilul de viață. De exemplu, un adult sănătos de sex feminin, cu o înălțime de 1,65 m și o greutate de 60 kg, care are un nivel moderat de activitate fizică, are nevoie de aproximativ 2000 de calorii pe zi. Acest lucru poate varia în funcție de nevoile individuale și de scopul fiecărei persoane.

Alimentele pe care le consumăm sunt principala sursă de calorii. În general, alimentele bogate în proteine, cum ar fi peștele, carnea, fructele de mare, produsele lactate, ouăle, fasolea și nucile, oferă între 100 și 400 de calorii pe porție. Alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi pâinea, pastele, produsele de biscuiți, cartofii, orezul și fructele, furnizează între 75 și 250 de calorii pe porție. Iar alimentele bogate în grăsimi și uleiuri, cum ar fi avocado, semințele, untul și uleiul de măsline, furnizează între 90 și 400 de calorii pe porție.

Deși este important să mâncăm alimente nutritive, este, important să ne limităm consumul de alimente și băuturi nesănătoase, cum ar fi alimentele procesate și băuturile dulci. Acestea sunt adesea bogate în calorii, dar oferă puțină sau nicio nutriție. Consumul excesiv de alimente și băuturi nesănătoase poate duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate.

În concluzie, numărul de calorii de care avem nevoie pe zi depinde de factori precum vârsta, sexul, înălțimea, greutatea, nivelul de activitate fizică și stilul de viață. Aceste calorii trebuie obținute din alimente sănătoase și nutritive, precum fructele, legumele, produsele lactate, carnea, peștele și ouăle. Este important să ne limităm consumul de alimente și băuturi nesănătoase, cum ar fi alimentele procesate și băuturile dulci, deoarece acestea pot duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate.

Alte articole interesante...

Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]
Cine este pe bancnota de 100 lei
Bancnota de 100 lei românești nu este doar un simplu mijloc de tranzacție financiară, ci […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro