fbpx
Cate calorii are un Avocado

Cate calorii are un Avocado?

Un avocado este una dintre cele mai populare si delicioase fructe. Este, de asemenea, o sursa nutritiva de grasimi sanatoase si are numeroase beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, multi oameni se intreaba cat de multe calorii contine un avocado.

Potrivit Harvard Health, un avocado mediu de aproximativ 200 de grame are aproximativ 322 de calorii. Acest lucru poate varia in functie de marimea avocado-ului. De asemenea, este important sa retineti ca o mare parte din caloriile avocado-ului provin din grasimi. Un avocado mediu contine aproximativ 29 de grame de grasimi, ceea ce corespunde cu aproximativ 250 de calorii.

In plus fata de calorii, un avocado contine, nutrienti esentiali, cum ar fi vitaminele B, vitamina K, folat, potasiu, magneziu si cupru. Contine, fibre si antioxidanti, care sunt importanti pentru un sistem imunitar sanatos si prevenirea bolilor cronice, precum cancerul.

Avocado-ul este plin de grasimi mononesaturate, care pot ajuta la reducerea colesterolului, scaderea nivelului de grasimi din sange si controlul glicemiei. Aceste grasimi pot, de asemenea, sa ajute la mentinerea unei greutati sanatoase.

In concluzie, un avocado mediu contine aproximativ 322 de calorii, din care 250 vin din grasimi. In plus fata de calorii, avocado-ul contine, multi nutrienti esentiali, cum ar fi vitaminele, fibrele si grasimile sanatoase. Aceste beneficii fac din avocado o alegere excelenta pentru o dieta sanatoasa si echilibrata.

Alte articole interesante...

Copiii supradotați reprezintă un grup de copii cu potențial intelectual superior mediei, care se manifestă […]
Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro