fbpx

Cate calorii are un Avocado?

Un avocado este una dintre cele mai populare si delicioase fructe. Este, de asemenea, o sursa nutritiva de grasimi sanatoase si are numeroase beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, multi oameni se intreaba cat de multe calorii contine un avocado.

Potrivit Harvard Health, un avocado mediu de aproximativ 200 de grame are aproximativ 322 de calorii. Acest lucru poate varia in functie de marimea avocadoului. De asemenea, este important sa retineti ca o mare parte din caloriile avocadoului provin din grasimi. Un avocado mediu contine aproximativ 29 de grame de grasimi, ceea ce corespunde cu aproximativ 250 de calorii.

In plus fata de calorii, un avocado contine, nutrienti esentiali, cum ar fi vitaminele B, vitamina K, folat, potasiu, magneziu si cupru. Contine, fibre si antioxidanti, care sunt importanti pentru un sistem imunitar sanatos si prevenirea bolilor cronice, precum cancerul.

Avocadoul este plin de grasimi mononesaturate, care pot ajuta la reducerea colesterolului, scaderea nivelului de grasimi din sange si controlul glicemiei. Aceste grasimi pot, de asemenea, sa ajute la mentinerea unei greutati sanatoase.

In concluzie, un avocado mediu contine aproximativ 322 de calorii, din care 250 vin din grasimi. In plus fata de calorii, avocadoul contine, multi nutrienti esentiali, cum ar fi vitaminele, fibrele si grasimile sanatoase. Aceste beneficii fac din avocado o alegere excelenta pentru o dieta sanatoasa si echilibrata.