fbpx
Cate calorii are carnea de porc

Cate calorii are carnea de porc?

Carnea de porc este una dintre cele mai populare carne alimentare, fiind disponibilă în majoritatea bucătăriilor. Poate fi preparată într-o varietate de moduri, în funcție de preferințele individuale. În ceea ce privește conținutul de calorii al carnei de porc, acesta poate varia în funcție de felul în care este preparat.

În general, o portie de carne de porc conține aproximativ 170 de calorii. Acest lucru poate varia în funcție de tipul de carne de porc și de modul de preparare. De exemplu, carnea de porc prăjită conține aproximativ 185 de calorii, în timp ce carnea de porc la cuptor conține aproximativ 155 de calorii.

Carnea de porc este o sursă bună de proteine. O portie de carne de porc conține aproximativ 27 de grame de proteine. Această cantitate de proteine poate fi folosită pentru a construi și menține mușchi, precum și pentru a ajuta la refacerea țesuturilor.

Carnea de porc este o sursă bună de grăsimi sănătoase. O portie de carne de porc conține aproximativ 11 grame de grăsimi. Aceste grăsimi sănătoase pot ajuta la menținerea nivelurilor sănătoase de colesterol, precum și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Carnea de porc este o sursă bună de vitamine și minerale. O portie de carne de porc conține vitamine esențiale, cum ar fi vitamina B6, acid folic, vitamina B12 și vitamina D. Conține minerale precum fier, magneziu, zinc și seleniu. Aceste vitamine și minerale sunt esențiale pentru sănătatea generală.

În concluzie, carnea de porc este o carne sănătoasă și nutritivă. Este o sursă bună de calorii, proteine, grăsimi sănătoase și vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. Cu toate acestea, este important să se țină cont de modul în care este preparată carnea de porc, deoarece acest lucru poate afecta conținutul de calorii și nutrienți al acesteia.

Alte articole interesante...

Copiii supradotați reprezintă un grup de copii cu potențial intelectual superior mediei, care se manifestă […]
Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro