Cum se gateste leurda

Cum se gateste leurda?

In loc sa consumati leurda doar in salate sau supe, gasiti alte abordari inedite pentru a o include in masa dumneavoastra. Aici se gasesc cateva moduri de a gati leurda, altele decat in salate sau supe!

Leurda sau usturoiul salbatic, asa cum mai este cunoscut, ofera o multime de avantaje organismului si este foarte ieftina. Acum este momentul perfect pentru a beneficia de aceasta verdeata care curata sangele si protejeaza ficatul. Aroma sa subtila de usturoi si gustul sau delicat pot fi folosite pentru a va imbogati salatele si supele.

Este timpul sa aflati cum sa gatiti leurda in alte moduri pentru a profita la maximum de nutrientii sai, daca v-ati limitat sa il consumati in salate, supe si alte feluri de mancare. Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale leurdei si cum sa o preparati!

Leurda este o sursa excelenta de potasiu, magneziu, fier, cupru, calciu, vitaminele A si C, vitaminele B si fibre. Cele mai importante beneficii ale consumului de leurda sunt:

  • detoxifica organismul;
  • protejeaza ficatul;
  • curata sangele;
  • scade colesterolul nociv si protejeaza inima de boli;
  • curata rinichii si previne problemele renale;
  • previne bolile respiratorii datorita alicinei;
  • combate astenia de primavara.

Leurda poate fi preparata intr-o varietate de moduri pentru a nu va plictisi de aceleasi retete, fie ca preferati supa de leurda sau salatele pe baza de leurda. Leurda este o alternativa delicioasa si sanatoasa! Un pesto de leurda este o alternativa excelenta la pesto-ul traditional atunci cand cautati o alternativa sanatoasa si gustoasa la sos. S-ar putea sa va surprinda sa stiti ca leurda este o sursa excelenta de proteine. Aceste frunze proaspete de leurda pot fi folosite pentru a imbunatati chiftelele de legume facute din naut, linte si seminte de floarea-soarelui, oferind o aroma delicata de usturoi, in functie de cantitatea de leurda pe care o adaugati.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro