fbpx

Cine a descoperit troia

Troia este un oraș antic situat în nord-vestul Turciei, pe coasta Mării Egee. Despre acest oraș se vorbește în numeroase mituri și legende, mai ales datorită faptului că a fost scena principală a Războiului Troian, un eveniment important din mitologia greacă. Dar cine a fost cu adevărat persoana care a descoperit Troia?

Prima mențiune scrisă despre Troia apare în Iliada și Odiseea, cele două epopei ale lui Homer, care au fost scrise în jurul secolului al VIII-lea î.Hr. și relatează povestea Războiului Troian. Deși Homer vorbește despre orașul Troia, nu se știe dacă aceasta a fost o descriere a unei realități sau doar o creație imaginară.

Prima încercare de a găsi Troia a fost făcută în 1822 de arheologul și exploratorul britanic Charles Maclaren, care a călătorit în regiunea Troiei și a înregistrat opiniile și miturile locale referitoare la aceasta. Ulterior, în anul 1829, francezul Charles Texier a realizat primele desene și planuri ale sitului arheologic Troia, însă nu a săpat pentru a găsi vestigii ale orașului.

În anul 1865, Heinrich Schliemann, un negustor german care era pasionat de istorie, a început săpăturile pentru a găsi Troia. După ani de cercetări și săpături în apropiere de orașul turcesc contemporan Hissarlik, Schliemann a descoperit o serie de straturi ale orașului antic Troia. Deși există multe controverse și critici privind tehnicile sale de excavare și interpretările sale istorice, Schliemann este adesea considerat ca fiind cel care a descoperit Troia.

Adevărul este că Schliemann a găsit ceva, dar nu se poate spune că a descoperit întregul oraș Troia. Schliemann a săpat doar în două straturi ale orașului pe care le-a asociat cu cele descrise de Homer în epopei. Mai târziu, alți arheologi au continuat săpăturile și au descoperit mai multe straturi, care au indicat că orașul Troia a fost locuit de mai multe civilizații și că există, de fapt, mai multe orașe Troia.

Astăzi, în continuare se fac cercetări și săpături în zona Troiei, iar arheologii studiază și interpretează artefacte și vestigii pentru a înțelege mai bine istoria acestui important sit arheologic. Chiar și așa, nu putem atribui descoperirea Troiei unei singure persoane, ci unei echipe de arheologi și cercetători care, prin eforturi și colaborare, au contribuit la dezvăluirea unor părți din istoria orașului antic.

În concluzie, este greu să spunem cu exactitate cine a descoperit Troia, dar este cert că Heinrich Schliemann și echipa sa sunt cei care au adus primii dovezi arheologice ale existenței acestui oraș antic. Cu toate acestea, cercetările și studiile în continuare ne pot oferi informații și pe viitor despre Troia și istoria sa fascinantă.

Alte articole interesante...

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Eu nu strivesc corola […]
Unul dintre cele mai fascinante mistere ale istoriei religiei este vindecarea codurilor biblice. Este un […]
Când se folosește semnul exclamării
Semnul exclamării (!) este un simbol de punctuație folosit pentru a exprima o gamă variată […]
Ce înseamnă antrepriza generală
Antrepriza generală este un concept esențial în industria construcțiilor și a dezvoltării imobiliare. Ea se […]
Ce este o casă nZEB
O casă nZEB (nearly Zero Energy Building) este o clădire proiectată și construită pentru a […]
ul Alcoolul este o substanță binecunoscută în societatea umană, care a fost descoperită cu mii […]
Ce este o Nebulă
O nebuloasă este un vast nor interstelar de praf, hidrogen, heliu și alte gaze ionizate, […]
Cantarul este un instrument folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru a masura si […]

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro