fbpx

Cine a descoperit armata de teracota

Armata de teracotă este una dintre cele mai impresionante descoperiri arheologice din lume, care a uimit oamenii de știință și publicul larg deopotrivă. În 1974, un grup de fermieri din provincia Shaanxi din China, care lucrau la săpăturile pentru a construi un puț, au dat peste misterioasele figurine de teracotă în timp ce săpau pământul. Acestea reprezentau un adevărat miracol din punct de vedere istoric și artistic. Dar cine se află în spatele acestei descoperiri remarcabile?

Povestea descoperirii armatei de teracotă începe cu împăratul Qin Shi Huang, care a unificat regatele din China în 221 î.Hr., devenind primul împărat al Chinei unificate. În timpul domniei sale, Qin Shi Huang a inițiat o serie de proiecte ambițioase, printre care și construirea marelui său mausoleu. Acesta urma să fie o adevărată cetate subterană, cu un sistem complex de tuneluri și camere, menite să îl protejeze pe împărat și să îi ofere confortul și luxul de care avea nevoie după moarte.

În cadrul acestui proiect, împăratul Qin Shi Huang a ordonat și construirea unei armate de teracotă care să păzească mausoleul său. Armata era alcătuită din mii de figuri din teracotă, fiecare dintre ele fiind unică și având trăsături și îmbrăcăminte detaliate. Se crede că aceste figurine reprezentau soldați și ofițeri reali din armata lui Qin Shi Huang.

În ciuda dimensiunii și a complexității acestui proiect, istoricii cred că împăratul a reușit să îl finalizeze pe durata celor 11 ani ai domniei sale. După moartea sa în 210 î.Hr., armata de teracotă a fost înmormântată alături de împărat în mausoleul subteran, cu speranța că aceasta îi va proteja și în viața de apoi.

Cu toate acestea, armata de teracotă a rămas necunoscută timp de aproape 2.000 de ani, până în momentul descoperirii sale în 1974. Fermierii care lucrau la săpăturile pentru a construi un puț au dat peste aceste figurine, ceea ce a dus la o importantă descoperire arheologică. Din păcate, multe dintre figurine au fost avariate în timpul săpăturilor, în special deoarece acestea erau făcute din folia de teracotă, care s-a descompus în contact cu aerul.

Descoperirea armatei de teracotă a atras atenția întregii lumi și a dus la o mai bună înțelegere a culturilor și a tehnologiei din timpul dinastiei Qin. A fost o realizare remarcabilă pentru munca și talentul oamenilor din acea perioadă, iar astăzi, armata de teracotă este considerată unul dintre cele mai mari comori ale Chinei.

În concluzie, nu există o persoană anume care poate fi considerată "descoperitorul" armatei de teracotă. Această descoperire a fost făcută de întâmplare, de fermieri care lucrau la un proiect necunoscut și care, prin curiozitatea și angajamentul lor, au făcut o descoperire istorică incredibilă. Armata de teracotă rămâne și astăzi una dintre cele mai mari mistere și atractii turistice din lume, punând în lumină o importantă parte a istoriei antice a Chinei.

Alte articole interesante...

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Eu nu strivesc corola […]
Unul dintre cele mai fascinante mistere ale istoriei religiei este vindecarea codurilor biblice. Este un […]
Când se folosește semnul exclamării
Semnul exclamării (!) este un simbol de punctuație folosit pentru a exprima o gamă variată […]
Ce înseamnă antrepriza generală
Antrepriza generală este un concept esențial în industria construcțiilor și a dezvoltării imobiliare. Ea se […]
Ce este o casă nZEB
O casă nZEB (nearly Zero Energy Building) este o clădire proiectată și construită pentru a […]
ul Alcoolul este o substanță binecunoscută în societatea umană, care a fost descoperită cu mii […]
Ce este o Nebulă
O nebuloasă este un vast nor interstelar de praf, hidrogen, heliu și alte gaze ionizate, […]
Cantarul este un instrument folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru a masura si […]

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro