fbpx
Cate calorii are un castravete

Cate calorii are un castravete?

Un castravete este o leguma salbatica care este adesea consumata in salate sau ca o gustare. Castravetele este o sursa importanta de vitamine si minerale, precum si o sursa de fibre. Dar, multi oameni se intreaba de cate calorii are un castravete.

In general, un castravete are foarte putine calorii - doar 15 calorii la fiecare 100 de grame. Acest lucru face ca castravetele sa fie o alegere excelenta atunci cand vine vorba de pierderea in greutate. Calorii reduse, in combinatie cu continutul ridicat de fibre, pot ajuta la prevenirea fluctuatiilor in nivelul zaharului din sange si la prevenirea senzatiei de foame.

In plus, castravetele este plin de vitamine si minerale. De exemplu, 100 de grame de castravete contin 10% din doza zilnica recomandata de vitamina C, ceea ce este un nutrient esential pentru buna functionare a sistemului imunitar si pentru prevenirea anumitor boli de inima. De asemenea, 100 de grame de castravete contin aproximativ 5% din doza zilnica recomandata de potasiu, care ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale si a altor afectiuni cardiovasculare.

In concluzie, castravetele este un aliment excelent si sanatos care are foarte putine calorii. Acesta ofera o varietate de nutrienti esentiali care sunt esentiali pentru o nutritie adecvata. De aceea, consumul regulat de castravete poate contribui la mentinerea unei greutati sanatoase si la prevenirea anumitor afectiuni medicale.

Alte articole interesante...

Drojdiile sunt organisme unicelulare, folosite în mod tradițional în procesele fermentative pentru producerea alcoolului, a […]
America a fost descoperită de către exploratorul italian Cristofor Columb în anul 1492. Supranumit și […]
Cercetările din ultimele decenii în domeniul nutriției și sănătății au explorat și valorile biologice și […]
Cine a descoperit teoria lăţimilor de spectru minimal pentru funcţii? Teoria lăţimilor de spectru minimal […]
Descoperirea insulinei si penicilinei a fost un pas crucial in istoria medicinei moderne, care a […]
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Eu nu strivesc corola […]
Unul dintre cele mai fascinante mistere ale istoriei religiei este vindecarea codurilor biblice. Este un […]
Când se folosește semnul exclamării
Semnul exclamării (!) este un simbol de punctuație folosit pentru a exprima o gamă variată […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro