fbpx
Cate calorii are un cartof dulce

Cate calorii are un cartof dulce?

Un cartof dulce este un aliment popular si sanatos care poate fi gatit si servit in mai multe feluri. Acesta este bogat in vitamine si minerale esentiale, dar trebuie sa se cunoasca cantitatea de calorii continuta de un cartof dulce pentru a se putea face alegeri sanatoase la masa.

In primul rand, trebuie sa se stie ca un cartof dulce are, in medie, aproximativ 100 de calorii, la o cantitate de aproximativ 150 de grame. Acest lucru inseamna ca, daca se consuma o portie medie de cartofi dulci, aceasta va contine aproximativ 150 de calorii.

Cum cantitatea de calorii poate varia in functie de marimea cartofului dulce, aceasta poate ajunge pana la 190 de calorii in cazul cartofilor foarte mari. Cantitatea de calorii poate sa creasca si daca cartofii dulci sunt pregatiti cu adaos de ulei sau unt.

In ceea ce priveste nutritia, un cartof dulce contine aproximativ 20-30% carbohidrati, ceea ce inseamna ca, pe langa cantitatea de calorii pe care o contine, poate oferi si alte elemente nutritive. Cartofii dulci sunt bogati in fibre, vitamina A, vitamina C, potasiu si calciu.

Pentru cei care tin dieta, cartofii dulci sunt o buna sursa de energie si, prin urmare, pot fi inclusi in regimul alimentar. Pe langa cantitatea de calorii, cartofii dulci contin si fibre, care pot ajuta la mentinerea unui nivel sanatos de zahar din sange, precum si la prevenirea constipatiei.

In concluzie, un cartof dulce contine aproximativ 100 de calorii, la o cantitate de aproximativ 150 de grame. Acest lucru inseamna ca, prin consumul unei portii medii de cartofi dulci, se pot obtine aproximativ 150 de calorii. Cartofii dulci sunt si o sursa buna de nutrienti, inclusiv fibre si vitamine. Prin urmare, pot fi consumati cu incredere ca parte a unei alimentatii sanatoase.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro