fbpx
Cate calorii are uleiul de masline extravirgin

Cate calorii are uleiul de masline extravirgin?

Uleiul de masline extravirgin este unul dintre cele mai sanatoase tipuri de uleiuri disponibile, fiind bogat în grasi sanatoase si vitamine. Acesta este produs prin presare la rece a fructelor de masline, ceea ce îi oferă un gust si o aroma distincte. Uleiul de masline extravirgin este unul dintre cele mai populare uleiuri de gătit, deoarece poate rezista la temperaturi ridicate si are un gust bogat si savuros.

În ceea ce priveste numarul de calorii, uleiul de masline extravirgin are 120 de calorii per lingura. Acest lucru poate parea mult pentru cei interesati de dieta, dar trebuie sa tinem cont ca uleiul de masline extravirgin este bogat in grasimi sanatoase, ceea ce îl face o alegere mai buna decat alte tipuri de uleiuri. Uleiul de masline extravirgin contine o cantitate considerabila de vitamine si minerale, cum ar fi vitamina E, vitamina K si calciu.

Uleiul de masline extravirgin este bogat in acizi grasi mononesaturati, ceea ce face ca acesta sa fie mult mai sanatos decat alte tipuri de uleiuri. Acesti acizi grasi sunt necesari pentru a mentine sanatatea inimii si pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare. Acizii grasi mononesaturati pot ajuta la cresterea nivelului de colesterol bun si la scaderea nivelului de colesterol rau.

Uleiul de masline extravirgin este bogat in antioxidanti, care ajuta la combaterea radicalilor liberi si la prevenirea aparitiei anumitor boli. Acesti antioxidanti pot ajuta la reducerea inflamatiilor si la incetinirea procesului de imbatranire.

Avand in vedere toate aceste beneficii, uleiul de masline extravirgin poate fi o alegere excelenta pentru cei care isi doresc sa manance sanatos si sa-si controleze greutatea. Acesta poate fi folosit atat pentru gatit, cat si pentru salate si alte preparate. Cu toate ca are un numar mai mare de calorii decat alte tipuri de uleiuri, uleiul de masline extravirgin este, fara indoiala, unul dintre cele mai sanatoase tipuri de uleiuri disponibile.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro