fbpx
Cate calorii are supa de galuste

Cate calorii are supa de galuste?

Supa de galuste este una dintre cele mai apreciate si savurate retete traditionale romanesti si este consumata de foarte multa lume. Este un fel de mancare traditionala romanesca, care consta din galuste (praf de gris) fiert in supa. Exista multe variante ale acestei retete, diferentele fiind date de ingredientele folosite in pregatirea sa.

Consumul de supa de galuste poate fi foarte benefic pentru sanatate si poate fi consumata cu mare succes de persoanele care vor sa slabeasca. Supa de galuste este foarte satioasa si poate ajuta la reducerea poftei de mancare si aportului caloric. Dar, cat de multe calorii are supa de galuste?

In general, 100 de grame de supa de galuste contine aproximativ 50 de calorii. Acest lucru inseamna ca o cana medie de supa de galuste contine aproximativ 250 de calorii. Caloriile variaza, insa, in functie de modul in care supa de galuste este preparata. Unele retete includ unt sau alte uleiuri si grasimi, ceea ce duce la cresterea valorii calorice. Cantitatea de gris folosita poate avea un impact semnificativ asupra numarului de calorii.

Supa de galuste este o sursa buna de proteine, vitamine si minerale. 100 de grame de supa de galuste contine aproximativ 5 grame de proteine, fiind una dintre cele mai bune surse vegetariene de proteine. In plus, 100 de grame de supa de galuste contine vitamine si minerale, cum ar fi fier, calciu, potasiu, magneziu si fosfor.

In concluzie, supa de galuste este o reteta traditionala romanesca sanatoasa si satioasa, care poate fi consumata fara probleme de catre persoanele care urmeaza o dieta. Are un numar relativ scazut de calorii si poate fi preparata in mai multe feluri, in functie de preferintele fiecaruia. In plus, este o sursa buna de nutrienti si poate fi o optiune excelenta pentru persoanele care doresc sa slabeasca.

Alte articole interesante...

Cât trăiește un copil cu Autism
Autismul, cunoscut și sub denumirea de tulburare de spectru autist (TSA), este o condiție complexă […]
Cât trăiește o Găină
Găinile sunt printre cele mai comune animale de curte, fiind apreciate pentru capacitatea lor de […]
Înțelegerea Bolii Alzheimer
Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează milioane de oameni la nivel global. […]
Cât trăiește o capră
Caprele sunt animale domestice valoroase și versatile, apreciate atât pentru laptele, carnea și lâna lor, […]
Cât trăiește un purice in casă
Puricii sunt paraziți mici care pot provoca disconfort semnificativ atât animalelor de companie, cât și […]
Cât trăiește un Fluture
Fluturii, unele dintre cele mai colorate și estetice creaturi ale naturii, sunt adesea simboluri ale […]
Cât trăiește un Cal
Caii sunt animale iubite și valoroase, cunoscute pentru grația și puterea lor, dar cât trăiește […]
Cât trăiește un bolnav de Alzheimer
Boala Alzheimer este o afecțiune neurodegenerativă progresivă care afectează memoria, gândirea și comportamentul. Această boală […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro