fbpx
Cate calorii are o portie de spanac

Cate calorii are o portie de spanac?

O portie obisnuita de spanac este un aliment nutritiv care contine numeroase vitamine si minerale esentiale. Contine si un numar relativ mic de calorii. Exact cati nutrienti si calorii se gasesc intr-o portie de spanac depinde de modul in care este pregatit si servit.

In general, o portie de spanac crud, proaspat sau congelat, contine aproximativ 7 calorii. Acestea sunt de obicei prezentate ca o masura de o jumatate de cana. Aceasta cantitate contine 1,4 grame de proteine, 0,2 grame de lipide si 1,4 grame de carbohidrati. Vitaminele si mineralele incluse in aceasta portie includ vitamina A, vitamina C, vitamina K, calciu, fier, magneziu si potasiu.

O portie de spanac gatit este o optiune nutritiva, deoarece contine o cantitate mai mare de nutrienti decat o portie cruda. In general, o portie de spanac gatit inabuia sau fiert contine aproximativ 21 de calorii. Aceasta masura de jumatate de cana contine 2,7 grame de proteine, 0,3 grame de lipide si 3,6 grame de carbohidrati. Contine cantitati mai mari de vitamine si minerale, cum ar fi vitamina A, vitamina C, vitamina K, calciu, fier, magneziu si potasiu.

O portie de spanac poate fi o optiune nutritiva, indiferent daca este gatit sau crud. Cu toate acestea, ar trebui sa tineti cont de cantitatea de calorii pe care o contine si de cantitatea de nutrienti pe care o contine fiecare tip de spanac. O portie obisnuita de spanac contine 7 calorii si o cantitate mai mare de nutrienti daca este gatit, cu aproximativ 21 de calorii. Acest lucru poate fi luat in considerare atunci cand se planifica o masa sanatoasa si echilibrata.

Alte articole interesante...

Ce nu e bine sa faci de Buna Vestire Ce nu e bine sa faci […]
De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro