fbpx
Cate calorii are o felie de salam

Cate calorii are o felie de salam?

O felie de salam este o gustare populara si usor de pregatit. De obicei, o felie de salam este servita pe o felie de paine, insa poate fi servita si simpla. Pe langa gustul sau savuros, o felie de salam poate aduce si un numar mare de calorii.

In general, o felie de salam contine aproximativ 160 de calorii. Aceste calorii sunt provenite din grasimi, proteine ​​si carbohidrati. Cantitatea exacta depinde de marca si tipul de salam folosit, precum si de marimea feliei.

Majoritatea marcilor de salam contin intre 12 si 18 grame de grasime pe felie, din care unele sunt bune si altele nu. Una dintre cele mai bune grasimi pe care le gasim in salam este grasimea saturata, care ofera beneficii pentru sanatate si poate ajuta la scaderea colesterolului. Salamul contine si grasimi nesaturate, care pot ajuta la mentinerea sanatatii inimii.

Pe langa grasimi, o felie de salam contine si aproximativ 12 grame de proteine. Aceste proteine sunt esentiale pentru cresterea si repararea muschilor, precum si pentru buna functionare a sistemului imunitar.

In plus, salamul contine si carbohidrati. Acestia sunt de obicei proveniti din amidon si zahar. Acesti carbohidrati ofera energie organismului, precum si nutrienti esentiali, cum ar fi fibre si vitamine.

Cu toate ca o felie de salam aduce un numar mare de calorii, aceasta poate fi consumata in mod sanatos, combinata cu alimente sanatoase. De exemplu, o felie de salam poate fi combinata cu o salata de legume proaspete sau fructe si servita ca o gustare sau o cina.

In concluzie, o felie de salam este o gustare savuroasa si poate fi consumata ca atare sau alaturi de alte alimente sanatoase. Contine aproximativ 160 de calorii, provenite din grasimi, proteine ​​si carbohidrati si poate fi consumata moderat ca parte a unei diete echilibrate si sanatoase.

Alte articole interesante...

Copiii supradotați reprezintă un grup de copii cu potențial intelectual superior mediei, care se manifestă […]
Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro