fbpx
Cate calorii are o ciuperca

Cate calorii are o ciuperca?

Ciupercile sunt un aliment esențial pentru dietele sănătoase și nutritive, datorită conținutului lor bogat de vitamine, minerale și antioxidanți. Acestea sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, care poate ajuta la scăderea colesterolului și la susținerea sănătății inimii. Cu toate acestea, o întrebare frecventă pe care oamenii o pun despre ciuperci este: câte calorii conțin?

În general, ciupercile sunt destul de scăzute în calorii. O cană de ciuperci proaspete crude, adică aproximativ 130 de grame, conține numai 15,7 calorii. Acest lucru face ca ciupercile să fie un aliment ideal pentru cei care doresc să piardă în greutate, deoarece se poate consuma un volum mare, fără a adăuga multe calorii la dieta zilnică.

Ciupercile sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale. O cană de ciuperci conține vitamina C (2,2 mg), vitamina B6 (0,08 mg), riboflavină (0,05 mg), niacină (0,7 mg), acid folic (17 mcg) și potasiu (258 mg). Conțin antioxidanți, care pot ajuta la combaterea daunei provocate de radicalii liberi și la îmbunătățirea sănătății în general.

În ceea ce privește modul de preparare, ciupercile se pot găti la cuptor, prăji, fierbe sau se pot adăuga în salate și alte rețete. Cu toate acestea, pentru a obține beneficiile maxime ale nutrienților, se recomandă să se mănânce ciuperci crude.

În concluzie, ciupercile sunt un aliment nutritiv și sănătos, cu o valoare calorică scăzută. Ele sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți și pot fi adăugate la dieta zilnică pentru a obține beneficiile maxime ale nutrienților.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro