Gata în jumătate de oră, această mâncare de paste sănătoasă, delicioasă și sățioasă este perfectă pentru serile aglomerate de la mijlocul săptămânii.
Pregătire: 15 minute
Gătire: 15 minute
Se servește 4 porții
Puneți o cratiță mare cu apă la fiert pe plită și preîncălziți grătarul la mediu-mare. Așezați fileurile de somon pe grătar și gătiți-le timp de 5 până la 6 minute. Opriți grătarul și lăsați somonul să se odihnească.
În timp ce somonul este la grătar, gătiți formele de paste în apă clocotită timp de 8 minute, apoi adăugați ceapa de primăvară și broccoli și gătiți pentru încă 3 sau 4 minute.
Informații utile:
Pentru o porție suplimentară de legume, încercați să adăugați un dovlecel sau un ardei tocat împreună cu broccoli.
Puneți mazărea într-o strecurătoare mare. Odată ce pastele, broccoli și ceapa de primăvară sunt fierte, scurgeți-le în strecurătoare peste mazăre - asigurați-vă că rezervați 2 linguri din apa de gătit din tigaie.
Puneți brânza moale și laptele degresat în cratița fierbinte cu apa de gătit rezervată. Se amestecă la foc mediu până când se omogenizează. Apoi adăugați coaja de lămâie și pătrunjelul (sau arpagic).
Reîntoarceți pastele și legumele în cratița cu sosul și încălziți-le ușor timp de câteva minute, până se încălzesc.
Rupeți cu grijă somonul în bucăți și adăugați-l în tigaie - amestecați ușor pentru a evita ca somonul să se spargă prea mult. Se condimentează totul cu piper, apoi se servește fiecare porție cu 1 linguriță de brânză rasă deasupra.
Informații utile:
Acest fel de mâncare funcționează cu orice fel de paste, așa că folosiți ce aveți. Dar nu uitați că pastele din grâu integral sunt mai bogate în fibre.
1955kJ / 465kcal
34.2g proteine
13,8 g de grăsimi, din care 3,6 g de grăsimi saturate
45,9 g de carbohidrați, din care 7,1 g de zaharuri
10,6 g de fibre
0,5 g de sare
Sursa foto + text:https://www.nhs.uk/