fbpx
Rețetă de paste cu somon și broccoli

Rețetă de paste cu somon și broccoli

Rețetă de paste cu somon și broccoli

Rețetă de paste cu somon și broccoli

Gata în jumătate de oră, această mâncare de paste sănătoasă, delicioasă și sățioasă este perfectă pentru serile aglomerate de la mijlocul săptămânii.

Pregătire: 15 minute
Gătire: 15 minute
Se servește 4 porții

 

Ingrediente

  • 2 fileuri de somon
  • 250 g de paste integrale (orice formă este bună, dar penne funcționează bine)
  • 5 cepe de primăvară, spălate și tocate mărunt
  • 400 g de broccoli, rupt în buchețele mici
  • 100 g de mazăre (proaspătă sau congelată)
  • 150 g de brânză moale cu conținut scăzut de grăsimi
  • 150 ml de lapte degresat
  • coaja de la 1 lămâie
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt sau arpagic, tocat mărunt
  • 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat
  • 4 lingurițe de brânză tare cu conținut redus de grăsime, rasă fin

Metoda de gătire

Puneți o cratiță mare cu apă la fiert pe plită și preîncălziți grătarul la mediu-mare. Așezați fileurile de somon pe grătar și gătiți-le timp de 5 până la 6 minute. Opriți grătarul și lăsați somonul să se odihnească.

În timp ce somonul este la grătar, gătiți formele de paste în apă clocotită timp de 8 minute, apoi adăugați ceapa de primăvară și broccoli și gătiți pentru încă 3 sau 4 minute.

Informații utile:
Pentru o porție suplimentară de legume, încercați să adăugați un dovlecel sau un ardei tocat împreună cu broccoli.

Puneți mazărea într-o strecurătoare mare. Odată ce pastele, broccoli și ceapa de primăvară sunt fierte, scurgeți-le în strecurătoare peste mazăre - asigurați-vă că rezervați 2 linguri din apa de gătit din tigaie.

Puneți brânza moale și laptele degresat în cratița fierbinte cu apa de gătit rezervată. Se amestecă la foc mediu până când se omogenizează. Apoi adăugați coaja de lămâie și pătrunjelul (sau arpagic).

Reîntoarceți pastele și legumele în cratița cu sosul și încălziți-le ușor timp de câteva minute, până se încălzesc.

Rupeți cu grijă somonul în bucăți și adăugați-l în tigaie - amestecați ușor pentru a evita ca somonul să se spargă prea mult. Se condimentează totul cu piper, apoi se servește fiecare porție cu 1 linguriță de brânză rasă deasupra.

Informații utile:
Acest fel de mâncare funcționează cu orice fel de paste, așa că folosiți ce aveți. Dar nu uitați că pastele din grâu integral sunt mai bogate în fibre.

Informații nutriționale per porție:

1955kJ / 465kcal
34.2g proteine
13,8 g de grăsimi, din care 3,6 g de grăsimi saturate
45,9 g de carbohidrați, din care 7,1 g de zaharuri
10,6 g de fibre
0,5 g de sare

Sursa foto + text:https://www.nhs.uk/

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro