fbpx

Nume romanesti de baieti care incep cu litera „U”

  1. Ușeriu
  2. Uliță
  3. Urim
  4. Uță
  5. Uziel
  6. Uliu
  7. Ucenică
  8. Ulici
  9. Ute
  10. Uță

Numele romanesti de baieti care incep cu litera „U” sunt destul de rare, insa exista cateva optiuni excelente. Acestea pot fi folosite atat ca nume proprii, cat si pentru porecle sau alte scopuri.

Unul dintre cele mai populare nume romanesti de baieti care incep cu litera „U” este Udric. Este un nume atat de vechi incat apartine secolului al XVI-lea, asa ca se poate spune ca a mai fost prezent in istorie. Cuvantul vine din limba slava si inseamna „puternic”. Acest nume poate deveni chiar si un nume de familie si se poate gasi in multe forme, diferite.

Al doilea nume romanesc de baieti care incepe cu litera „U” este Ursan. Acest nume vine din greaca veche si inseamna „omul pasiunii”, ceea ce face ca el sa fie un nume foarte interesant. De obicei este folosit ca nume propriu, dar poate fi folosit si ca un nume de familie. Acestea fiind spuse, este important sa va amintiti ca acest nume poate fi asociat cu persoana foarte hotarata si pasionala.

Un alt nume romanesc de baieti care incepe cu litera „U” este Ugo. Acest nume provine din limba latina si inseamna „intelept”. Fiind un nume foarte vechi, Ugo este inca folosit si in ziua de astazi ca nume propriu si poate fi ales pentru o persoana inteleapta si priceputa.

O alta optiune interesanta pentru nume romanesti de baieti care incep cu litera „U” este Urian. Acest nume provine din greaca veche si inseamna „fara patrie ” sau „strainul”. Cuvantul Urian poate fi foarte bine folosit pentru a descrie cineva care are multe calitati si virtuti, dar nu are un loc pe care si-l poate numi acasa.

Ultimul nume romanesc de baieti care incepe cu litera „U” este Urus. Acest nume este foarte vechi si provine din limba greaca. Inseamna „fierar” sau „cel care lucreaza cu metal”. Este un nume foarte potrivit pentru orice tip de persoane pasionate de domeniul muncii metalurgice.

Din moment ce numele romanesti de baieti care incep cu litera „U” sunt destul de rare, suntem norociosi ca exista aceste cinci optiuni pentru cei care doresc sa aleaga un nume care sa sonoreze frumos. Fiecare nume este unic si are propria lui semnificatie, astfel incat puteti alege usor optiunea care se potriveste cel mai bine persoanei despre care vorbiti.