fbpx
Cum se gateste orezul basmati

Cum se gateste orezul basmati?

Pentru a pregati un orez cap-coada perfect fiert, pur si simplu il puneti intr-un vas termorezistent, turnati apa clocotita peste el, adaugati putina sare si unt, iar apoi, in jumatate de ora, este gata. Orezul este perfect fiert si gustos datorita untului. Puteti face, de asemenea, cateva modificari ale ideii pentru a obtine orezul exact asa cum va place. Cantitatea de apa recomandata (400 ml la 200 gr orez) face ca orezul sa fie putin prea umed si sa se umfle. In cele din urma, reducand cantitatea de lichid, temperatura ar fi problema. Dupa ce orezul este fiert, se orneaza cu cateva linguri de salata de masline si nuci impreuna cu branza feta faramitata. Acveasta combinatie poate fi excelenta fara nimic altceva. Este potrivita mai ales daca doriti sa gatiti orez pentru un numar mare de persoane, deoarece este usor de multiplicat.

Pentru a prepara orezul basmati va fi nevoie de 1 ceasca de orez basmati (200 g), 25 g de unt, 250 ml de apa, 1/2 lingurita de sare. Aceste cantitati sunt perfecte pentru 4 portii de orez.

Mod de preparare: Se aduce apa la fierbere. Cand apa da in clocot, se adauga orezul, sarea si untul. Cand apa revine la punctul de fierbere, reduceti focul la mic si acoperiti. Lasati orezul sa se gateasca timp de 15-20 de minute. Se spumeaza orezul cu o furculita inainte de servire. Serviti orezul cu curry-ul dumneavoastra preferat. Este foarte gustos si usor de preparat.

O alta varianta pentru a gati orezul basmati este de a clati orezul de cateva ori in apa pentru a va asigura ca este curat inainte de a-l gati. Folositi un vas termorezistent pentru a gati orezul. Dupa ce orezul a fiert, adaugati bucatele de unt. Puteti adauga apoi alte ingrediente intregi (de exemplu, cardamom, chimen, crengute de menta, cimbru sau rozmarin) pentru a infuza orezul. Aduceti la fierbere apa in care a fost inclusa sarea. Turnati apa clocotita in orez. Acoperiti vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si introduceti-l in cuptor la 250C timp de 15 minute. Lasati orezul in cuptor, fara a ridica folia, inca 15 minute dupa ce ati oprit cuptorul. Se indeparteaza folia si se amesteca usor cu o furculita pentru a-l desface si se serveste imediat. Puteti include si verdeata tocata (menta, marar, cimbru si ceapa verde).

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro