Cum se gateste orezul

Cum se gateste orezul

Orez prajit cu pui si legume

Ingrediente pentru orez prajit cu pui si legume:

  • 1 ardei rosu
  • 1 buchet de ceapa de primavara
  • 1 morcov mic
  • 1 strop de ulei de rapita
  • 2 piepturi de pui, fierte si taiate in cuburi
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 750 g orez fiert
  • 45 ml sos de soia
  • sare si piper
  • 30 ml ulei de susan
  • 3 linguri de mazare fiarta
  • 2 linguri de seminte de susan
  • 2 linguri de coriandru tocat

Pregatirea orezului prajit cu pui si legume:

  • Se taie ardeiul si ceapa in cuburi. Pastrati partea verde a cepei de primavara pentru decorare. Se curata si se taie morcovul in cubulete.
  • Se incalzeste uleiul intr-o tigaie sau wok la foc mare. Se rumenesc ardeiul, ceapa si morcovul timp de doua minute. Se adauga puiul, usturoiul, orezul si sosul de soia. Se incalzeste timp de 3 pana la 4 minute la foc mare, amestecand. Se ajusteaza condimentele.
  • Chiar inainte de servire, adaugati uleiul de susan si mazarea si amestecati. Se presara cu seminte de susan si coriandru.

Orez cu fasole rosie

Ingrediente:

  • 2 catei de usturoi
  • 1 esalota
  • 1 ardei iute mic
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingura de ghimbir
  • 1 strop de ulei de arahide
  • 40 ml de apa
  • 1 cubulet cu gust de legume
  • 1 frunza de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 cutie de 125 g fasole rosie, clatita si scursa
  • 200 g orez thailandez
  • 2 linguri de coriandru

Pregatirea orezului cu fasole rosie:

  • Se curata usturoiul si salota. Se indeparteaza tulpinile si se taie marunt ardeiul iute si ardeiul rosu. Se da deoparte.
  • Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Se soteaza usturoiul, esalotul, ardeiul iute, piperul si ghimbirul in ea timp de 5 minute, amestecand. Se adauga fasolea rosie si orezul. Se amesteca bine. Orezul trebuie sa fie bine inmuiat in amestec si sa fie translucid.
  • Se toarna o treime din bulion peste orez si se aduce la fierbere, marind focul timp de 2 minute.
  • Reduceti focul si gatiti usor. Adaugati restul de bulion pe masura ce orezul absoarbe lichidul, pana cand orezul este fiert.

Alte articole interesante...

Cum se face coliva
Dragii mei, coliva este o mâncare cu multă însemnătate, făcută cu suflet și rugăciune, mai […]
Cum se face romul
Romul este una dintre cele mai vechi și apreciate băuturi spirtoase din lume, cu o […]
Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro