fbpx
Cum se gateste ficatul de porc

Cum se gateste ficatul de porc?

Persoanele carora le place ficatul de porc doresc, de obicei, ca acesta sa fie maro la exterior si moale si suculent in interior. Oamenii carora nu le place ficatul spun frecvent ca nu le place pentru ca au impresia ca este uscat si necopt, dar asta se intampla atunci cand se prajestete pana se intareste numai in ulei. Ficatul de porc la tigaie cu vin si usturoi de astazi este o reteta usoara pe care o pot face chiar si incepatorii.

Ficatul de porc la tigaie se prepara cu urmatoarele ingrendiente: 200 ml de vin alb, 5-6 catei de usturoi, sare, 1 kg de ficat de porc.

Instructiuni pas cu pas despre cum se prepara ficatul de porc la tigaie cu vin si usturoi

Curatam ficatul si curatam tendoanele, daca este necesar. Se lasa in apa rece timp de aproximativ 2 minute, apoi se taie in bucati groase. Preincalziti aragazul la temperatura ridicata. Scoateti ficatul din apa si rumeniti-l in ulei timp de 10-15 minute, dupa caz. Se va forma o crusta, iar ficatul va ramane moale si suculent in interior si crocant la exterior, datorita focului incins. Dupa ce se rumeneste usor ficatul, se adauga usturoiul curatat si taiat felii, iar apoi se adauga vinul.

Se acopera oala cu un capac si se lasa sa se inmoaie timp de aproximativ 30 de minute, apoi se adauga sare. Dupa ce sosul s-a evaporat din tigaie si ficatul s-a rumenit si s-a imbibat bine in arome, se da deoparte. Acesta se poate asezona cu usturoi verde tocat fin. Ficatul de porc poate fi combinat cu un piure de cartofi, cartofi fierti sau o salata diversa cu rosii, castraveti si ceapa. De asemenea, poate fi combinat cu o salata verde cu usturoi si ceapa plina cu vitamine.

Alte articole interesante...

Cum se prepară cafeaua excelentă
Cafeaua, o băutură universală îndrăgită, variază enorm în funcție de soi, metodă de preparare și […]
Cum să faci un cappuccino perfect la tine acasă
Un cappuccino autentic nu este doar o băutură, este o experiență. Originar din Italia, acest […]
reteta de fasole batuta
Fasolea bătută este un deliciu care aduce aminte de bucatele tradiționale românești, de prânzurile la […]
Cum se prepara un ceai verde
Pentru a prepara un ceai verde gustos si aromat, urmati acesti pasi de baza: Alegeti […]
Cum se consuma catina
Exista mai multe modalitati prin care puteti consuma catina: Fructe proaspete: Fructele de catina pot […]
Cum sa faci o limonada in 6 pasi simpli
Limonada este o bautura racoritoare si revigoranta care are la baza lamaia, un fruct cunoscut […]
Reteta simpla de ciorba de legume
Iata o reteta simpla de ciorba de legume: Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi 1 […]
Cum se face inghetata de vanilie
Iata o reteta simpla pentru a face inghetata de vanilie: Ingrediente: 500 ml lapte gras […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro