fbpx
Cum se gateste ficatul de porc

Cum se gateste ficatul de porc?

Persoanele carora le place ficatul de porc doresc, de obicei, ca acesta sa fie maro la exterior si moale si suculent in interior. Oamenii carora nu le place ficatul spun frecvent ca nu le place pentru ca au impresia ca este uscat si necopt, dar asta se intampla atunci cand se prajestete pana se intareste numai in ulei. Ficatul de porc la tigaie cu vin si usturoi de astazi este o reteta usoara pe care o pot face chiar si incepatorii.

Ficatul de porc la tigaie se prepara cu urmatoarele ingrendiente: 200 ml de vin alb, 5-6 catei de usturoi, sare, 1 kg de ficat de porc.

Instructiuni pas cu pas despre cum se prepara ficatul de porc la tigaie cu vin si usturoi

Curatam ficatul si curatam tendoanele, daca este necesar. Se lasa in apa rece timp de aproximativ 2 minute, apoi se taie in bucati groase. Preincalziti aragazul la temperatura ridicata. Scoateti ficatul din apa si rumeniti-l in ulei timp de 10-15 minute, dupa caz. Se va forma o crusta, iar ficatul va ramane moale si suculent in interior si crocant la exterior, datorita focului incins. Dupa ce se rumeneste usor ficatul, se adauga usturoiul curatat si taiat felii, iar apoi se adauga vinul.

Se acopera oala cu un capac si se lasa sa se inmoaie timp de aproximativ 30 de minute, apoi se adauga sare. Dupa ce sosul s-a evaporat din tigaie si ficatul s-a rumenit si s-a imbibat bine in arome, se da deoparte. Acesta se poate asezona cu usturoi verde tocat fin. Ficatul de porc poate fi combinat cu un piure de cartofi, cartofi fierti sau o salata diversa cu rosii, castraveti si ceapa. De asemenea, poate fi combinat cu o salata verde cu usturoi si ceapa plina cu vitamine.

Alte articole interesante...

Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Cum se face coliva
Coliva este un preparat tradițional ortodox, specific ritualurilor religioase din România și alte țări est-europene. […]
Cum se face Mămăliga
Mămăliga este un preparat tradițional românesc, simplu, dar delicios, care a fost de-a lungul timpului […]
Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro