Persoanele carora le place ficatul de porc doresc, de obicei, ca acesta sa fie maro la exterior si moale si suculent in interior. Oamenii carora nu le place ficatul spun frecvent ca nu le place pentru ca au impresia ca este uscat si necopt, dar asta se intampla atunci cand se prajestete pana se intareste numai in ulei. Ficatul de porc la tigaie cu vin si usturoi de astazi este o reteta usoara pe care o pot face chiar si incepatorii.
Ficatul de porc la tigaie se prepara cu urmatoarele ingrendiente: 200 ml de vin alb, 5-6 catei de usturoi, sare, 1 kg de ficat de porc.
Curatam ficatul si curatam tendoanele, daca este necesar. Se lasa in apa rece timp de aproximativ 2 minute, apoi se taie in bucati groase. Preincalziti aragazul la temperatura ridicata. Scoateti ficatul din apa si rumeniti-l in ulei timp de 10-15 minute, dupa caz. Se va forma o crusta, iar ficatul va ramane moale si suculent in interior si crocant la exterior, datorita focului incins. Dupa ce se rumeneste usor ficatul, se adauga usturoiul curatat si taiat felii, iar apoi se adauga vinul.
Se acopera oala cu un capac si se lasa sa se inmoaie timp de aproximativ 30 de minute, apoi se adauga sare. Dupa ce sosul s-a evaporat din tigaie si ficatul s-a rumenit si s-a imbibat bine in arome, se da deoparte. Acesta se poate asezona cu usturoi verde tocat fin. Ficatul de porc poate fi combinat cu un piure de cartofi, cartofi fierti sau o salata diversa cu rosii, castraveti si ceapa. De asemenea, poate fi combinat cu o salata verde cu usturoi si ceapa plina cu vitamine.