fbpx

Cum să îți menții echilibrul emoțional în așteptarea interviului de angajare: sfaturi de la experții Jooble

Experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble îți oferă 10 sfaturi utile pentru a reduce anxietatea și a menține echilibrul emoțional în așteptarea interviului de angajare.
Interviul este probabil cea mai importantă etapă a unei angajări. O confirmă și cifrele – conform experților de la agregatorul de joburi Jooble, peste 90% din ofertele de locuri de muncă în Timișoara au cel puțin un interviu prevăzut în cadrul procesului de recrutare, iar în unele cazuri chiar o serie de interviuri. Statisticile arată similar și în străinătate, de exemplu în cazul anunțurilor de locuri de muncă în Olanda.

Iar odată ce ai fost invitat la un interviu de angajare, procesul de așteptare a acestuia poate fi o perioadă destul de stresantă și tensionată. Cum să îți păstrezi echilibrul emoțional în această perioadă crucială? Este o întrebare normală și, din fericire, există următoarele sfaturi de la experții Jooble, care te pot ajuta în gestionarea emoțiilor și a anxietății înaintea unui interviu:

  • Pregătirea este cheia reducerii anxietății

Unul dintre factorii principali care contribuie la anxietatea pre-interviu este nesiguranța și teama de necunoscut. Pregătirea adecvată este cheia pentru a reduce aceste sentimente. Cercetează cu atenție compania, înțelege cerințele postului și pregătește răspunsuri pentru întrebările pe care crezi că le vei primi. Cu cât te simți mai încrezător în abilitățile tale și cunoști mai bine contextul, cu atât îți vei reduce anxietatea.

Tehnicile de relaxare și respirație pot avea un impact semnificativ asupra stării tale emoționale. Exercițiile simple de respirație profundă sau meditație pot ajuta la scăderea nivelului de stres. Înainte de interviu, încearcă să te concentrezi pe respirație și să îți relaxezi corpul. Aceasta te va ajuta să păstrezi calmul și să fii focusat pe momentul prezent.

O tehnică mentală puternică este vizualizarea succesului. Imaginează-ți în mod clar desfășurarea interviului, în cadrul căruia răspunzi cu încredere la întrebări și te simți confortabil în acea situație. Această tehnică poate contribui la crearea unei stări mentale pozitive și la reducerea anxietății, prin asociația cu succesul în mintea ta.

  • Folosirea pauzelor reflective

În așteptarea interviului, este important să faci pauze reflective, pentru a îți evalua gândurile și emoțiile. Întreabă-te dacă gândurile tale sunt productive, sau dacă sunt dominate de anxietate și frică. Identifică gândurile negative și încearcă să le înlocuiești cu afirmații pozitive și conștiente.

  • Construirea încrederii în propriile abilități

O parte semnificativă a anxietății înaintea interviului provine din îndoielile de sine. Construiește încredere în abilitățile tale, prin recunoașterea și reflectarea asupra realizărilor anterioare. Fă o listă cu succesele tale profesionale și personale, pentru a îți reaminti de capacitățile tale și pentru a te încuraja să abordezi interviul cu încredere.

  • Aflarea detaliilor despre interviu în avans

O sursă majoră de anxietate este reprezentată și de incertitudinea despre ceea ce urmează să se întâmple. Încearcă să afli cât mai multe detalii despre interviu în avans. Cine te va intervieva? Care va fi formatul interviului? Cu cât ești mai bine informat, cu atât vei avea o imagine mai clară a așteptărilor și vei putea să te pregătești corespunzător.

  • Ajustarea perspectivei despre eșec

Admiterea posibilității eșecului și ajustarea perspectivei despre acesta te pot ajuta să reduci din anxietate. În loc să vezi interviul ca pe un test al abilităților tale, privește-l ca pe o oportunitate de a te prezenta și de a afla mai multe despre companie. Chiar și în cazul unui rezultat negativ, vei avea oportunitatea de a învăța și de a te îmbunătăți pentru viitoarele interviuri.

  • Căutarea suportului social

Vorbește cu prietenii, familia sau colegii despre anxietatea ta. Uneori, împărtășirea emoțiilor poate fi un mod eficient de a le gestiona. Auzirea unor cuvinte de încurajare și sprijin din partea celor apropiați poate aduce un echilibru emoțional și îți poate oferi încredere înainte de interviu.

  • O minte sănătoasă într-un corp sănătos

Este important să nu neglijezi legătura dintre sănătatea mintală și cea fizică. Asigurați-te că ai un somn adecvat în noaptea precedentă interviului, alimentează-te corect și fă exerciții fizice pentru a îți menține bunăstarea generală.

  • Post-interviu: auto-evaluare pozitivă

După interviu, concentrează-te pe aspectele pozitive. Analizează-ți performanța proprie și identifică momentele în care ai fost în control și te-ai descurcat bine. Evită auto-critica excesivă și învață din experiență, pentru a îți îmbunătăți abilitățile în viitor.

Alte articole interesante...

Monitorizarea sănătății orale a evoluat semnificativ datorită avansurilor tehnologice din domeniul stomatologic
Monitorizarea sănătății orale a evoluat semnificativ datorită avansurilor tehnologice din domeniul stomatologic. Tehnologiile moderne permit […]
b4d83c0f0a468db95b00c7eefcac4f14
Ecografiile sunt instrumente esențiale pentru diagnosticarea și monitorizarea diferitelor probleme de sănătate.Citind în continuare ai […]
leucocite in urina
Prezența leucocitelor în urină este o descoperire cu semnificație clinică importantă, care nu trebuie trecută […]
Cum se descarcă certificatul verde
Certificatul verde, cunoscut și sub denumirea de certificat digital COVID-19, este un document important care […]
Cum să folosești frunzele de nuc în tratamentul pentru păr
Frunzele de nuc sunt cunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra sănătății părului. Bogate în vitamine, […]
protetica dentara Implant Studio Bucuresti
Trecerea timpului, obiceiurile vicioase, igiena deficitară, anumite traumatisme sau accidente pot duce la pierderea unuia […]
Cum să vă asigurați că bunurile dumneavoastră ajung în siguranță la destinație prin serviciul de curierat
Serviciile de curierat au devenit o parte esențială a vieții moderne, permițându-ne să trimitem și […]
Ce activități fizice poți face dacă ai probleme cu inima
A avea probleme cardiace nu înseamnă că trebuie să te retragi complet de la activitățile […]

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro