fbpx

Ce nu e bine sa faci de dragobeteCe nu e bine sa faci de Dragobete


Ce nu e bine sa faci de Dragobete

Dragobetele este o sarbatoare romaneasca traditionala, care marcheaza inceputul primaverii si celebraza dragostea si iubirea dintre doua persoane. In acesta zi, se spune ca cei care isi sarbatoresc Dragobetele vor avea noroc si dragostea lor va dainui.

Desi este o zi a dragostei si fericirii, exista si unele obiceiuri sau traditii care spun ca anumite lucruri nu ar trebui facute de Dragobete. Iata care sunt acestea:

  • Sa te certi cu persoana iubita - Aceasta este una din cele mai cunoscute superstitii legate de Dragobete. Se spune ca daca te certi cu persoana iubita in ziua de Dragobete, vei avea parte tot anul de certuri si neintelegeri in relatia voastra.
  • Sa nu speli haine - O alta superstitie spune ca de Dragobete nu este bine sa speli haine, altfel vei atrage ghinionul si vei spala si dragostea de relatia ta.
  • Sa nu pleci de acasa - Se spune ca daca iesi din casa in ziua de Dragobete, vei fi singur si fara noroc in dragoste tot anul.
  • Sa nu te joci de-a dragostea - Chiar daca Dragobetele este o zi de voie buna si iubire, nu inseamna ca trebuie sa te joci cu sentimentele celor din jurul tau. Se spune ca cei care se joaca de-a dragostea in aceasta zi, vor avea parte de necazuri si ghinion in dragoste.

Dragobetele este o zi in care ar trebui sa ne bucuram de prezenta persoanei iubite si sa ne aratam iubirea si aprecierea fata de ea. Insa, ar trebui sa fim atenti si sa nu facem anumite lucruri care ar putea atrage ghinionul sau sa afecteze relatia noastra. Respectarea acestor supertitii nu costa nimic, asa ca nu strica sa fim precauti si sa le luam in considerare, mai ales daca ne sporeste sansele de a avea o relatie fericita si armonioasa tot anul. La multi ani de Dragobete si iubire fericita tuturor!

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2024 © Explicativ.ro