Unul dintre cele mai vechi concepte alimentare este cantitatea de energie pe care o poate furniza un aliment. Aceasta este masurata in calorii, care reprezinta energia de care corpul nostru are nevoie pentru a functiona. Calorii sunt masurate, de obicei, in kilocalorii (kcal), care sunt, de fapt, mii de calorii.
Intrebarea ramane, cati jouli are o calorie? Raspunsul la aceasta intrebare este destul de complicat. In primul rand, trebuie sa intelegem ce sunt joulii. Joule este o unitate de masura pentru energie, care este folosita pentru a masura energia mecanica si termica. Un joul este egal cu 1 newton metru, sau energia necesara pentru a deplasa un obiect cu o masa de un kilogram la o distanta de un metru sub forta unei forte de un newton.
Un kilocalorie (kcal), sau 1000 de calorii, este egal cu 4,184 jouli. Asta inseamna ca o singura calorie este egal cu 4,184 jouli. Acest lucru inseamna ca, daca mancam un aliment care contine 1000 de calorii, consumam in realitate 4184 jouli de energie.
De-a lungul anilor, caloriile au fost folosite ca unitate de masura in industria alimentara. Caloriile sunt adesea folosite pentru a masura cantitatea de energie pe care un aliment o poate furniza organismului. Acest lucru ajuta la calculele nutritionale si ajuta la determinarea cantitatii de energie pe care un aliment o poate furniza.
In concluzie, o calorie este egal cu 4,184 jouli. Acest lucru face ca caloriile sa fie foarte importante in industria alimentara, in special in industria de nutritie si nutritie sportiva. Caloriile sunt folosite pentru a masura cantitatea de energie pe care un aliment o poate furniza organismului. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care incerca sa-si controleze greutatea sau sa-si monitorizeze aportul caloric.