fbpx

Cate calorii are un pahar cu lapte?

Un pahar cu lapte poate fi o gustare sanatoasa si nutritiva, dar este important sa intelegem exact cat de multe calorii are. Numarul exact de calorii depinde de tipul de lapte pe care il folositi.

Un pahar de lapte integral de exemplu, contine aproximativ 148 de calorii. Acest lucru se datoreaza faptului ca laptele integral contine grasimi, ceea ce inseamna ca are mult mai multe calorii decat variantele fara grasimi. Acest tip de lapte contine multe vitamine si minerale esentiale pentru organism, cum ar fi calciu, fier si vitamina B12.

Laptele semidegresat sau cu 2% grasime are o cantitate mare de calorii, insa nu la fel de multe ca laptele integral. Acesta contine aproximativ 122 de calorii per pahar, ceea ce face sa fie o optiune mai putin calorica decat laptele integral. Contine vitamine si minerale, precum calciu, proteine, fosfor si vitamina D.

Laptele degresat sau cu 1% grasime are si el calorii, insa mult mai putine decat laptele integral sau semidegresat. Acesta contine aproximativ 102 calorii per pahar, ceea ce inseamna ca este cea mai putin calorica optiune dintre cele trei. Contine vitamine si minerale, precum calciu, fier, fosfor si vitamina D.

Cu toate acestea, cea mai slaba optiune din punct de vedere al caloriilor este laptele de soia. Acesta contine aproximativ 80 de calorii per pahar, ceea ce inseamna ca este cea mai buna optiune pentru cei care doresc sa reduca numarul de calorii. Laptele de soia contine vitamine si minerale esentiale, precum calciu, fier, fosfor si vitamina B12.

Avand in vedere aceste informatii, putem concluziona ca un pahar cu lapte poate fi o gustare sanatoasa si nutritiva, insa cantitatea exacta de calorii depinde de tipul de lapte pe care il folositi. Laptele integral este cea mai calorica optiune, in timp ce laptele de soia este cea mai slaba optiune din punct de vedere al caloriilor. Cu toate acestea, toate variantele ofera vitamine si minerale esentiale pentru organism.