fbpx

Cate calorii are un morcov?

Un morcov este o legumă foarte populară și nutritivă. Morcovii sunt disponibili pretutindeni, în supermarketuri și magazine alimentare, și sunt uneori folosiți în alimentația zilnică. Dar câte calorii are un morcov?

Un morcov mare conține aproximativ 35 de calorii. Acesta este un număr destul de mic, care face din morcovi o alegere ideală pentru persoanele care țin diete sănătoase. Având în vedere că un morcov mare conține mai puțin de jumătate de gram de grăsime și aproximativ 7 grame de carbohidrați, acesta poate fi inclus în orice dietă.

Morcovii au, un conținut ridicat de fibre. O porție de morcovi conține aproximativ 2,4 grame de fibre, care sunt esențiale pentru digestia normală. Fibrele ajută, la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce poate fi util pentru persoanele cu diabet de tip 2.

Morcovii sunt o sursă bogată de vitamina A și alte vitamine și minerale. Vitamina A are un rol important în menținerea sănătății ochilor și a pielii, precum și în creșterea imunității. Morcovii sunt o sursă bună de vitamina C, care joacă un rol important în creșterea imunității și în prevenirea bolilor.

În concluzie, un morcov mare conține aproximativ 35 de calorii, precum și o cantitate mică de grăsime și carbohidrați. Acesta este o legumă foarte nutritivă, care conține fibre, vitamina A și vitamina C, și, prin urmare, poate fi inclusă în dieta zilnică.