fbpx
Cate calorii are un cartof la cuptor

Cate calorii are un cartof la cuptor?

Un cartof la cuptor este una dintre cele mai sanatoase si populare gustari care poate fi preparata. Cu toate acestea, este important sa stiti exact cat de multe calorii contine, inainte de a manca.

Intr-un cartof la cuptor, fara toppinguri aditionale, se gasesc aproximativ 163 de calorii. Acest numar poate sa varieze, in functie de marimea cartofului. Cartofii mai mari contin mai multe calorii decat cei mai mici.

Ce se gaseste in aceste 163 de calorii? Aproximativ 37 de grame de carbohidrati, patru grame de proteine si o grama de grasimi. Carbohidratii sunt cei care contribuie cel mai mult la numarul total de calorii.

Insa, daca se adauga toppinguri pe cartoful la cuptor, numarul de calorii poate creste semnificativ. De exemplu, daca se adauga unt topit, se adauga aproximativ 102 de calorii si 11 grame de grasimi. Daca se adauga branza cheddar, numarul total de calorii creste la aproximativ 258 si 12 grame de grasimi.

Insa, indiferent de toppinguri, cartoful la cuptor ofera o multime de nutrienti necesari pentru un stil de viata sanatos. Acestia includ vitamine precum folatul, vitamina C, vitamina B6 si potasiu.

Chiar daca cartoful la cuptor are calorii, consumul sau in mod regulat poate fi o parte importanta a unei diete sanatoase. Acesta poate fi preparat intr-o varietate de moduri, inclusiv la cuptor, prajit, copt sau fiert.

In concluzie, intr-un cartof la cuptor se gasesc aproximativ 163 de calorii. Cu toate acestea, adaugand toppinguri, se poate ajunge la numere mai mari. Chiar daca contine calorii, cartoful la cuptor poate fi inclus in dieta, deoarece ofera nutrienti sanatosi si poate fi preparat intr-o varietate de moduri.

Alte articole interesante...

Când se folosește semnul exclamării
Semnul exclamării (!) este un simbol de punctuație folosit pentru a exprima o gamă variată […]
Ce înseamnă antrepriza generală
Antrepriza generală este un concept esențial în industria construcțiilor și a dezvoltării imobiliare. Ea se […]
Ce este o casă nZEB
O casă nZEB (nearly Zero Energy Building) este o clădire proiectată și construită pentru a […]
ul Alcoolul este o substanță binecunoscută în societatea umană, care a fost descoperită cu mii […]
Ce este o Nebulă
O nebuloasă este un vast nor interstelar de praf, hidrogen, heliu și alte gaze ionizate, […]
Cantarul este un instrument folosit inca din cele mai vechi timpuri pentru a masura si […]
Desi este dificil de spus cu exactitate cine a descoperit matematica, putem afirma cu siguranta […]
Cine a inventat berea
Berea, una dintre cele mai vechi și mai apreciate băuturi alcoolice din lume, are o […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro