fbpx

Cate calorii are terciul de ovaz?

Terciul de ovaz este una dintre cele mai populare si nutritive optiuni de mic dejun, care se bucura de un numar tot mai mare de fani. Acesta este bogat in fibre, minerale si proteine, si are un numar de calorii relativ scazut, ceea ce il face o alegere ideala pentru persoanele care doresc sa isi monitorizeze mai atent aportul caloric.

In primul rand, sa vedem cat de multe calorii are terciul de ovaz. Un pahar de terci de ovaz preparat cu apa, lapte sau suc are in jur de 150 de calorii. Acest numar se poate schimba in functie de cantitatea de apa sau lapte folosit la preparare, asa ca este important sa cititi eticheta pentru a afla exact cat de multe calorii contine o portie.

Este important sa se stie ca terciul de ovaz poate fi pregatit cu diferite ingrediente, precum fructe, nuci si seminte, care pot adauga mai multe calorii. De exemplu, aadaugand doua linguri de nuci, un pahar de terci de ovaz poate ajunge la aproximativ 250 de calorii.

Avand in vedere acest lucru, este important sa fiti constienti de caloriile pe care le consumati atunci cand va pregatiti terciul de ovaz. Daca urmariti un regim alimentar pentru a pierde in greutate, ar trebui sa va limitati aportul caloric la 150 de calorii, sau mai putin, si sa adaugati doar unele alimente bogate in nutrienti, precum fructe proaspete sau nuci, pentru a va satisface nevoile nutritionale.

In general, terciul de ovaz este o optiune excelenta pentru a-ti incepe ziua, deoarece este bogat in fibre, proteine, minerale si antioxidanti, iar aportul caloric este relativ scazut. Cu toate acestea, este important sa tineti cont de cantitatea de calorii pe care o consumati, si sa adaugati doar alimente bogate in nutrienti. Daca urmati acesti pasi, terciul de ovaz poate fi parte din regimul dvs. alimentar sanatos.