fbpx
Cate calorii are porumbul fiert

Cate calorii are porumbul fiert?

Porumbul fiert este un aliment sanatos si foarte popular in multe tari din intreaga lume. Acesta este considerat o sursa excelenta de fibre si poate fi preparat prin mai multe metode, inclusiv fiert. Dar, inainte de a servi porumbul fiert, este important sa stiti cate calorii are.

Un singur bob de porumb fiert contine aproximativ 86 de calorii. Acest numar poate varia in functie de modul in care este preparat alimentul. Daca adaugati unt topit sau alte condimente el va avea mai multe calorii. Acest lucru se datoreaza faptului ca adaosurile alimentare pot aduce un numar semnificativ de calorii alimentului.

In ciuda faptului ca porumbul fiert contine relativ putine calorii, el are si o valoare nutritiva excelenta. Acest aliment contine vitaminele A si C, precum si calciu, fosfor, potasiu, magneziu si fier. Este bogat in fibre, ceea ce poate ajuta la prevenirea constipatiei si a diareei.

Cu toate acestea, se recomanda sa consumati porumbul fiert cu moderatie. Acest lucru se datoreaza faptului ca unele persoane care sufera de diabet si alte afectiuni cronice pot avea anumite alimente interzise. Unii medici recomanda sa limitati numarul de portii de porumb fiert pe saptamana.

In concluzie, porumbul fiert poate fi o alegere excelenta, daca stiti cat de multe calorii are si daca il consumati cu moderatie. Porumbul fiert contine vitamine si minerale esentiale si poate ajuta la prevenirea constipatiei si a diareei. Totusi, este important sa limitati cantitatea de porumb fiert consumata si sa discutati cu medicul dvs. daca suferiti de anumite afectiuni cronice.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro