fbpx
Cate calorii are o lingura de ulei

Cate calorii are o lingura de ulei?

Un consum moderat de ulei poate fi benefic pentru sanatate, insa cantitatea este importanta. Unele persoane se intreaba cat de multe calorii are o lingura de ulei. Raspunsul depinde de tipul de ulei pe care il folosesti.

Uleiul de masline este unul dintre cele mai populare tipuri de ulei folosite in gatit. O lingura de ulei de masline contine aproximativ 119 calorii. Uleiul de masline contine grasimi monosaturate, care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima si a diabetului de tip 2.

Uleiul de rapita este un alt tip de ulei comun utilizat in gatit. O lingura de ulei de rapita contine aproximativ 120 calorii. Uleiul de rapita contine o mare cantitate de grasimi nesaturate, care pot ajuta la reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral.

Uleiul de palmier este un alt tip de ulei foarte popular, care contine aproximativ 117 calorii la o lingura. Uleiul de palmier contine grasimi saturate, care pot contribui la cresterea nivelului de colesterol si la cresterea riscului de boli de inima si accident vascular cerebral.

Uleiul de nuca de cocos este un alt tip de ulei comun, care contine aproximativ 121 calorii la o lingura. Uleiul de nuca de cocos contine grasimi saturate si medium-chain triglycerides (MCTs), care pot ajuta la scaderea colesterolului si la reducerea riscului de diabet de tip 2.

In concluzie, cantitatea de calorii din o lingura de ulei variaza in functie de tipul de ulei folosit. Cu toate acestea, in medie, o lingura de ulei contine aproximativ 120 calorii. Chiar daca un consum moderat de ulei poate fi benefic pentru sanatate, este important sa se foloseasca cantitati mici pentru a preveni cresterea in greutate si afectiunile asociate cu consumul excesiv de grasimi.

Alte articole interesante...

Ce nu e bine sa faci de Buna Vestire Ce nu e bine sa faci […]
De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro