fbpx
Cate calorii are o gulie

Cate calorii are o gulie?

Gulia este o gustare sănătoasă și nutritivă, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Are un conținut caloric relativ scăzut, ceea ce o face o alegere excelentă pentru persoanele care încearcă să pierdă în greutate. Cu toate acestea, depinde de tipul de gulie pe care îl mâncați și de cantitatea pe care o consumați pentru a determina câte calorii are o gulie.

În mod obișnuit, o gulie mare, curată conține aproximativ 80 de calorii. Acest lucru se traduce în aproximativ 4 calorii pentru fiecare unciu (28,35 g) de mărime medie a guliilor. Deoarece guliile sunt destul de mici, este important să știți câte calorii conțin, astfel încât să puteți mânca un număr adecvat și să nu consumați prea multe calorii la o masă.

Unele tipuri de guliile conțin mai multe calorii decât altele. De exemplu, o gulie maronie are, de obicei, mai multe calorii decât o gulie galbenă. O gulie maronie conține aproximativ 100 de calorii, în timp ce o gulie galbenă conține aproximativ 80 de calorii.

Guliile sunt bogate în fibre. O gulie mare, curată conține aproximativ 3 grame de fibre. Fibrele sunt esențiale pentru întreținerea unei diete sănătoase și vă pot ajuta să vă simțiți plini și sătui pentru o perioadă mai lungă de timp.

Guliile conțin vitamine și minerale esențiale. O gulie mare conține aproximativ 4% din necesarul zilnic de vitamina C și 8% din necesarul zilnic de vitamina K. Conține aproximativ 6% din necesarul zilnic de fier și 8% din necesarul zilnic de magneziu.

Concluzionând, guliile sunt o gustare sănătoasă și nutritivă. Conținutul caloric al guliilor variază în funcție de tipul de gulie și cantitatea pe care o consumați. În general, o gulie mare, curată conține aproximativ 80 de calorii și are o mulțime de vitamine și minerale esențiale, precum și fibre. Pentru a face alegeri sănătoase, este important să cunoașteți câte calorii conțin alimentele pe care le consumați.

Alte articole interesante...

Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]
Cine este pe bancnota de 100 lei
Bancnota de 100 lei românești nu este doar un simplu mijloc de tranzacție financiară, ci […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro