fbpx
Cate calorii are nautul

Cate calorii are nautul?

Nautul (Arachis hypogaea) este un aliment nutritiv si versatil, care se poate prepara in diferite moduri. Acesta are un gust dulce si poate fi folosit in salate, deserturi si chiar mancaruri principale. Este cunoscut in special pentru continutul sau bogat in proteine, grasimi, carbohidrati si minerale. Cu toate acestea, unii se intreaba cate calorii are nautul.

In general, 100 de grame de naut contine aproximativ 567 de calorii. Acest numar poate varia in functie de modul in care este preparat. De exemplu, 100 de grame de naut prajit contin aproximativ 657 de calorii. In schimb, 100 de grame de naut fiert contin aproximativ 454 de calorii.

Nautul este bogat in grasimi, care contribuie la majoritatea caloriilor sale. De fapt, 100 de grame de naut contin aproximativ 48 de grame de grasime. Acesta contine aproximativ 17 grame de proteine si 24 grame de carbohidrati. Este bogat in fibre si contine aproximativ 6 grame la fiecare 100 de grame.

In plus, nautul contine o varietate de nutrienti esentiali, cum ar fi fier, magneziu, cupru si zinc. Acesta este o sursa bogata de vitamine B si vitamina E. Aceste vitamine ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos, la functionarea normala a creierului si la prevenirea bolilor cronice.

In concluzie, nautul este un aliment nutritiv si versatil, care poate contribui la nevoile nutritionale ale unei persoane. Acesta contine aproximativ 567 de calorii la fiecare 100 de grame si este bogat in grasimi, proteine, carbohidrati, fibre si nutrienti esentiali, cum ar fi fier, magneziu, cupru si zinc. Nautul poate fi preparat intr-o varietate de moduri si poate fi servit ca o masa principala sau ca o gustare.

Alte articole interesante...

Cine a descoperit teoria lăţimilor de spectru minimal pentru funcţii? Teoria lăţimilor de spectru minimal […]
Descoperirea insulinei si penicilinei a fost un pas crucial in istoria medicinei moderne, care a […]
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii - Lucian Blaga Eu nu strivesc corola […]
Unul dintre cele mai fascinante mistere ale istoriei religiei este vindecarea codurilor biblice. Este un […]
Când se folosește semnul exclamării
Semnul exclamării (!) este un simbol de punctuație folosit pentru a exprima o gamă variată […]
Ce înseamnă antrepriza generală
Antrepriza generală este un concept esențial în industria construcțiilor și a dezvoltării imobiliare. Ea se […]
Ce este o casă nZEB
O casă nZEB (nearly Zero Energy Building) este o clădire proiectată și construită pentru a […]
ul Alcoolul este o substanță binecunoscută în societatea umană, care a fost descoperită cu mii […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro