fbpx
Cate calorii are cartoful fiert

Cate calorii are cartoful fiert?

Cartoful fiert este o importanta sursa de energie si nutritie, oferind un numar impresionant de calorii. Datorita nivelului ridicat de carbohidrati si calorii pe care le ofera, cartoful fiert poate fi folosit ca ingredient principal in multe retete. Dar, exact cat de multe calorii are cartoful fiert?

Conform informatiilor furnizate de USDA, un cartof fiert, de marime medie, contine aproximativ 170 de calorii. Acest numar de calorii se poate schimba in functie de dimensiunea cartofului fiert, precum si de modul in care este pregatit. De exemplu, cartoful fiert, cu coaja, contine aproximativ 100 de calorii, in timp ce un cartof fiert, fara coaja, contine aproximativ 170 de calorii. Pentru a obtine cea mai buna nutritie, se recomanda consumarea cartofului fiert, cu coaja.

Pe langa numarul de calorii, cartoful fiert este o sursa importanta de carbohidrati, proteine si fibre. Un cartof mediu contine aproximativ 36 de grame de carbohidrati, 3 grame de proteine si 4 grame de fibre. Conform American Heart Association, carbohidratii ofera energie si nutrientii esentiali pentru a ne mentine in forma, in timp ce proteinele ajuta la construirea si repararea muschilor si a tesuturilor. Fibrele joaca un rol important in mentinerea unei digestii sanatoase si a unui sistem imunitar sanatos.

In concluzie, cartoful fiert este o sursa importanta de energie si nutrienti si ofera aproximativ 170 de calorii pe portie. El ofera o cantitate importanta de carbohidrati, proteine si fibre. Cartoful fiert poate fi consumat ca ingredient principal in multe retete, oferind o nutritie adecvata si un numar ridicat de calorii.

Alte articole interesante...

Cum sună câteva înjurături în țigănească
Înjurături în țigănească: San dilo. = Eşti prost. Has moro car. = Mâncami-ai p..la. Has […]
Cât înseamnă 100.000 Lei în lei vechi
În România, tranzitia de la "lei vechi" la "lei noi" a avut loc la data […]
De cine aparține prefix 0372
Într-o lume interconectată, unde comunicarea la distanță este mai importantă ca niciodată, înțelegerea sistemelor de […]
Porecle drăguțe pentru fete și băieți
Poreclele sunt o formă adorabilă și personală de a exprima afecțiunea. Ele adaugă un strop […]
De ce să nu circuli cu anvelopele de iarnă, vara
Anvelopele de iarnă sunt esențiale pentru a conduce în siguranță pe timp de iarnă, dar […]
De ce să nu circuli cu anvelopele de vară, iarna
Alegerea anvelopelor potrivite în funcție de sezon este crucială pentru siguranța în conducere. Deși poate […]
Ce înseamnă sunt în față pe avarii
În lumea șoferilor, anumite expresii și fraze au sensuri specifice care nu sunt întotdeauna evidente […]
Care este ordinea mărimilor la haine
Alegerea mărimii potrivite a hainelor poate fi o provocare, mai ales când navigăm printre diferite […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro