fbpx
Cate calorii are ananasul

Cate calorii are ananasul?

Ananasul este una dintre cele mai populare fructe din lume, și o parte din această popularitate se datorează conținutului său nutritiv. Deși ananasul este bogat în vitamine, minerale și fibre, acesta are și un conținut caloric relativ scăzut. Astfel, ananasul poate fi o adăugare sănătoasă la dieta ta.

Un singur ananas mare are aproximativ 134 de calorii. Acest lucru se datorează conținutului său de carbohidrați și zaharuri. Carbohidrații și zaharurile sunt principalele surse de energie din ananas, cu aproximativ 22 de grame de carbohidrați și 15 de grame de zaharuri per porție.

În afară de carbohidrați și zaharuri, ananasul are o cantitate mică de proteine și grăsimi. Aceasta cantitate mică se traduce într-un conținut caloric scăzut. De exemplu, o porție de ananas de 100 de grame conține doar aproximativ 45 de calorii.

Ananasul este o sursă excelentă de vitamine și minerale. Un singur ananas mare conține aproximativ 78% din necesarul zilnic de vitamina C și 12% din necesarul zilnic de mangan. Conține cantități mici de potasiu și magneziu.

În ansamblu, ananasul este un fruct foarte sănătos și o adăugare excelentă la dieta ta. Nu numai că are un conținut caloric scăzut, dar oferă și o multitudine de beneficii pentru sănătate. Ananasul poate fi consumat ca atare sau poate fi adăugat la salate, smoothies și alte rețete. Indiferent de modul în care alegi să-l mănânci, ananasul este sigur să te ajute să rămâi sănătos și energic.

Alte articole interesante...

De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]
De ce nu e bine să fluieri în casă De ce nu e bine să […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro