fbpx
Cate calorii are albusul de ou

Cate calorii are albusul de ou?

Albusul de ou reprezinta o buna sursa de proteine, fiind un ingredient popular in numeroase retete de gatit. Are, un numar redus de calorii. Cu toate acestea, multi oameni se intreaba cat de multe calorii are albusul de ou si ce beneficii are pentru sanatate.

In primul rand, trebuie sa precizam ca albusul de ou are aproximativ 17 calorii per 100 de grame. Acest lucru inseamna ca o portie de albus de ou de doua linguri contine aproximativ 34 de calorii. Acesta este unul dintre cele mai putine calorii alimente disponibile, fapt care il face perfect pentru persoanele care vor sa faca schimbari in dieta lor.

In ceea ce priveste nutritia, albusul de ou este o sursa excelenta de proteine. O portie de doua linguri de albus de ou contine aproximativ 3 grame de proteine. Aceste proteine pot ajuta la construirea masei musculare si la accelerarea metabolismului. Albusul de ou este o sursa buna de vitamine B, precum riboflavina, tiamina si vitamina B12.

Un alt beneficiu al consumului de albus de ou este ca poate ajuta la scaderea colesterolului. Un studiu recent a aratat ca persoanele care consuma albus de ou au un nivel mai scazut de colesterol LDL („colesterol rau”). De asemenea, albusul de ou contine un antioxidant numit luteina, care poate ajuta la prevenirea bolilor de ochi.

In concluzie, albusul de ou este un aliment cu putine calorii, care ofera, numeroase beneficii pentru sanatate. Acesta poate ajuta la construirea masei musculare si poate reduce nivelul de colesterol LDL. In plus, albusul de ou contine vitamine B si luteina, care pot ajuta la prevenirea bolilor de ochi. Deci, albusul de ou poate fi inclus cu beneficii in dieta ta.

Alte articole interesante...

Ce nu e bine sa faci de Buna Vestire Ce nu e bine sa faci […]
De ce nu e bine sa stai sub nuc De ce nu e bine sa […]
Sarbatoarea ortodoxa din 29 mai 29 MAI - Sarbatoare ortodoxa Din punctul de vedere al […]
De ce nu e bine sa bei lapte De ce nu e bine sa bei […]
Cand nu e bine sa faci dragoste Cand nu e bine sa faci dragoste Facerea […]
De ce nu e bine sa tai nucul De ce nu e bine sa tai […]
De ce nu e bine sa mananci oua seara? De ce nu e bine sa […]
Ce nu e bine să faci de ziua Crucii Ce nu e bine să faci […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro