fbpx

Care este capitala tarii Camerun

Camerunul este o tara africana situata in partea de vest a continentului. Capitala sa, Yaoundé, este unul dintre cele mai importante orase din Camerun si unul dintre cele mai importante centre economice si politice din Africa Centrala. Yaoundé a fost fondata in 1888 de catre colonistii francezi si a devenit capitala Camerunului in 1960, dupa ce tara a castigat independenta de la Franta.

Yaoundé este un oras modern, cu o populatie de aproximativ 2,5 milioane de locuitori. Orasul este situat in centrul tarii, la o altitudine de aproximativ 700 de metri, si este inconjurat de munti. Clima sa este tropicala, cu temperaturi medii anuale de aproximativ 25 de grade Celsius.

Yaoundé este un important centru economic si politic al Camerunului. Orasul gazduieste sediul guvernului si al parlamentului, precum si al mai multor institutii internationale, cum ar fi Organizatia Natiunilor Unite si Uniunea Africana. De asemenea, orasul este un important centru comercial si financiar, cu o multime de banci si companii.

Yaoundé este un important centru cultural si educational. Orasul gazduieste mai multe universitati si scoli, precum si muzee, teatre si galerii de arta. De asemenea, orasul are o multime de parcuri si gradini publice, precum si o multime de restaurante si baruri.

Yaoundé este un oras vibrant si plin de viata, care ofera o multime de oportunitati pentru turisti. Orasul are o multime de obiective turistice, precum Muzeul National al Camerunului, Palatul Prezidential si Catedrala Notre-Dame des Victoires. De asemenea, orasul are o multime de parcuri si gradini publice, precum si o multime de restaurante si baruri.

Yaoundé este un oras important si vibrant, care ofera o multime de oportunitati pentru turisti si pentru cei care doresc sa se bucure de cultura si istoria Camerunului. Orasul este un important centru economic si politic, precum si un important centru cultural si educational. Yaoundé este, fara indoiala, capitala Camerunului.

Alte articole interesante...

Copiii supradotați reprezintă un grup de copii cu potențial intelectual superior mediei, care se manifestă […]
Cercetarea şi dezvoltarea vaccinului antipoliomielitic este considerată una dintre cele mai importante realizări ale medicinei […]
Tutunul este o plantă cultivată pentru frunzele sale bogate în nicotină, care se consumă fie […]
Cartofii prajiti, una dintre cele mai populare si iubite gustari, reprezinta o inventie care a […]
Care sunt cele mai bune pastile pentru amețeli
Amețelile sunt o problemă comună care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă. Ele pot […]
Grupurile sanguine sunt una dintre cele mai importante descoperiri din domeniul medicinei, avand un impact […]
În lumea medicală, vaccinurile sunt considerate unele dintre cele mai importante descoperiri, având un impact […]
Pe teritoriul României, în anul 1595, pe timpul domniei lui Mihai Viteazul, a avut loc […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro