fbpx
Definitie Celsius

Definitie Celsius

Gradele Celsius sunt o unitate de masurare a temperaturii, folosita in majoritatea tarilor din lume. Gradul Celsius (simbolul °C) a fost introdus de astronomul si fizicianul suedez, Anders Celsius, in anul 1742. Cel mai des, gradul Celsius se foloseste pentru masurarea temperaturii aerului si a apei.

Definitia oficiala a gradului Celsius este: "Temperatura absoluta 0 °C corespunde punctului de topire a gheatai, si temperatura absoluta 100 °C corespunde punctului de fierbere a apei la presiune atmosferica normala". In alte cuvinte, temperatura poate fi masurata in grade Celsius, prin comparația acesteia cu punctul de topire si punctul de fierbere al apei.

In trecut, gradul Celsius a fost un sistem de masurare bazat pe scara centigrada, care a fost introdus de astronomul si fizicianul scotian, Daniel Fahrenheit in anul 1724. Aceasta scara a folosit punctul de topire a gheatai la temperatura de 0°F si punctul de fierbere al apei la temperatura de 100°F. Acest sistem a fost folosit in multe tari pana in anul 1954, cand a fost inlocuit cu gradul Celsius, care este un sistem metric.

Dupa introducerea gradului Celsius, punctul de topire a gheatai a ramas la 0°C, iar punctul de fierbere al apei a fost redus la temperature de 100°C. Temperatura normala a corpului uman este masurata in grade Celsius si este de aproximativ 37°C.

In prezent, gradul Celsius este folosit in majoritatea tarilor din lume, inclusiv Statele Unite ale Americii. Majoritatea dispozitivelor electronice folosesc acest sistem de masurare, inclusiv termometrele, thermocuplurile, etc.

Gradul Celsius este un sistem convenabil si usor de folosit si este cel mai utilizat sistem de masurare al temperaturii. Este folosit in domeniul medical, ingineriei, fizicii, chimiei si in alte domenii.

Sistemul de masurare al temperaturii in grade Celsius este extrem de important si universal, fiind folosit in majoritatea tarilor din lume. Acest sistem a revolutionat modul in care masuram temperatura si a simplificat procesul de masurare.

Alte articole interesante...

Definiție Fura
Termenul „fura” se referă la acțiunea de a lua ceva fără permisiune, în mod nelegal […]
Definiție Hematemeză
Termenul „hematemeză” se referă la voma sau eliminarea de sânge din sistemul digestiv. Acesta este […]
Definiție Îndrăzneț
Termenul "îndrăzneț" se referă la o persoană care are curaj, care nu se teme să […]
Definiție Distinse
Termenul „distinse” este forma de persoana a II-a singular a verbului „a distinge” în modul […]
Definiție Ajur
Termenul "ajur" se referă la o formă de broderie sau țesătură care este caracterizată printr-un […]
Definiție Metodă
Termenul "metodă" se referă la o modalitate sistematică și organizată de a aborda o problemă […]
Definiție Caimac
Termenul "caimac" are mai multe sensuri în limba română: Produs lactic: Este o cremă grasă, […]
Definiție Rănit
Termenul "rănit" este folosit pentru a descrie o persoană care a suferit o vătămare fizică […]

Sinonime...

Copyright 2023 © Explicativ.ro