fbpx

Definitie Fahrenheit

Gradele Fahrenheit sunt un sistem de masurare a temperaturilor care a fost inventat in anul 1724 de catre fizicianul german Daniel Gabriel Fahrenheit. Gratii Fahrenheit sunt cel mai des folosite in Statele Unite ale Americii, insa sunt folosite si in alte parti ale lumii in special in zonele unde temperaturile sunt mai scazute.

Gratii Fahrenheit sunt un sistem de masurare bazat pe doua puncte de referinta: zero grade Fahrenheit si apa ingheata la 32 de grade Fahrenheit. Aceste puncte de referinta pot fi folosite pentru a masura temperatura in modul urmator: deoarece apa ingheata la 32 de grade Fahrenheit, orice temperatura mai mare decat aceasta va fi marcata ca fiind mai mare decat 32 de grade Fahrenheit.

In mod similar, zero grade Fahrenheit este considerat punctul de inghet complet. Astfel, orice temperatura mai mare decat zero grade Fahrenheit va fi marcata ca fiind mai mare decat zero grade Fahrenheit.

Deoarece gradele Fahrenheit sunt bazate pe punctele de referinta ale inghetului si al evaporarii, sunt adecvate pentru temperaturile din zonele temperate si mai putin adecvate pentru temperaturile din zonele calde. Acest lucru se datoreaza faptului ca gradele Celsius sunt mai adecvate pentru temperaturile din zonele calde deoarece sunt bazate pe punctele de referinta ale inghetului si al aburii.

In concluzie, gradele Fahrenheit sunt un sistem de masurare a temperaturilor bazat pe doua puncte de referinta: zero grade Fahrenheit si apa ingheata la 32 de grade Fahrenheit. Acest sistem de masurare este cel mai des folosit in Statele Unite ale Americii insa poate fi folosit si in alte parti ale lumii.