Scrumbia la cuptor este un fel principal de peste gustos si sanatos: este sarac in grasimi, in principal Omega 3, fiind totodata bogat in proteine si minerale. Scrumbia, are si ea o carne alba, ferma si o aroma delicata care place tuturor: in reteta noastra am pregatit scrumbia pe un pat de cartofi si am aromat-o cu felii de lamaie si ierburi aromatice tocate: patrunjel, rozmarin si menta, dar puteti folosi orice ierburi va plac. Deci, sa aflam cum sa pregatim rapid un fel secundar delicios si usor, excelent pentru cina.
Pregatiti cartofii, spalati-i, curatati-i de coaja si taiati-i in felii, dupa preferinta. Se pun intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se adauga sare si piper si se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 200°. Clatiti pestele curatat sub jet de apa si uscati-l cu hartie de bucatarie. Tocati ierburile si taiati usturoiul in doua. Se impaneaza burta de scrumbie cu usturoiul si ierburile tocate si se adauga putina sare. Aranjati scrumbia pe cartofi, presarati cu ierburile tocate si puneti felii de lamaie pe spate. Coaceti la 200° timp de aproximativ o jumatate de ora: pestele va fi gatit bine atunci cand pielea se va desprinde usor. Odata gata, lasati pestele la cuptor sa se raceasca si serviti.
Puteti pastra scrumbia coapta chiar la frigider timp de 2 zile acoperita cu folie alimentara sau intr-un recipient etans. Inainte de servire se incalzeste in cuptorul cu microunde si se adauga putin ulei pentru a se inmuia.