Reteta de Scrumbie la cuptor

Reteta de Scrumbie la cuptor

Scrumbia la cuptor este un fel principal de peste gustos si sanatos: este sarac in grasimi, in principal Omega 3, fiind totodata bogat in proteine si minerale. Scrumbia, are si ea o carne alba, ferma si o aroma delicata care place tuturor: in reteta noastra am pregatit scrumbia pe un pat de cartofi si am aromat-o cu felii de lamaie si ierburi aromatice tocate: patrunjel, rozmarin si menta, dar puteti folosi orice ierburi va plac. Deci, sa aflam cum sa pregatim rapid un fel secundar delicios si usor, excelent pentru cina.

Ingrediente

  1. Scrumbie 400 g
  2. Amestec de ierburi dupa gust
  3. 4 cartofi
  4. 4 lamai
  5. Putina sare de mare dupa gust
  6. Usturoi
  7. Cateva cuisoare
  8. Ardei dupa gust

Cum se prepara scrumbia la cuptor

Pregatiti cartofii, spalati-i, curatati-i de coaja si taiati-i in felii, dupa preferinta. Se pun intr-o tava de cuptor unsa cu ulei, se adauga sare si piper si se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute la 200°. Clatiti pestele curatat sub jet de apa si uscati-l cu hartie de bucatarie. Tocati ierburile si taiati usturoiul in doua. Se impaneaza burta de scrumbie cu usturoiul si ierburile tocate si se adauga putina sare. Aranjati scrumbia pe cartofi, presarati cu ierburile tocate si puneti felii de lamaie pe spate. Coaceti la 200° timp de aproximativ o jumatate de ora: pestele va fi gatit bine atunci cand pielea se va desprinde usor. Odata gata, lasati pestele la cuptor sa se raceasca si serviti.

Cum se pastreaza scrumbia coapta la cuptor

Puteti pastra scrumbia coapta chiar la frigider timp de 2 zile acoperita cu folie alimentara sau intr-un recipient etans. Inainte de servire se incalzeste in cuptorul cu microunde si se adauga putin ulei pentru a se inmuia.

Alte articole interesante...

Cele mai neobișnuite arome descoperite în cafeaua de specialitate
Pentru mulți, cafeaua este sinonimă cu o băutură amară, poate ușor dulce dacă se adaugă […]
Ce tip de cafea ți se potrivește în funcție de personalitate
Cafeaua a devenit de mult mai mult decât o simplă băutură – este o extensie […]
Cum șă faci bomboane cu fistic și ciocolată
Ingrediente: * 200 g fistic * 5–6 curmale mari (sau 100 g curmale fără sîmburi) * 100 […]
Ilustratie abstracta cu ciocolata si titlul Cum sa faci Fondant de ciocolata rapid
Ingrediente: * 1 lingură de făină * 80 g ciocolată topită * 1 ou * […]
Ilustratie abstracta inspirata de Snickers de casa, cu nuante de ciocolata si caramel si titlul articolului scris cu alb
Ingrediente necesare: • 1 banană coaptă • 80 g ciocolată neagră • 1 lingură unt […]
Ilustrație abstractă cu batoane de lămâie congelate
Ingrediente necesare: • Pentru bază: 1 cană nuci mixte (fistic, migdale) și 8 curmale moi […]
Prăjitură Lava cake
Ingrediente: 1 lingură de făină 20 g ciocolată topită 1 ou 1 pătrățel de ciocolată […]
Cum să gătești rulouri de pui cu brânză
INGREDIENTE: 450 g carne de pui tocată 3 linguri de brânză cremă 2 mâini de […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro