Uneori este nevoie doar de cateva miscari pentru a transforma un ingredient simplu intr-un preparat impresionant, iar salaul crocant este dovada! Ideal pentru ocazii importante si sarbatori. Tot ce trebuie sa faci este sa faci rost de fileuri de peste proaspat de buna calitate, sa le asezonezi cu un pesmet parfumat, cu aroma de ierburi si sa le dai la cuptor: salaul crocant va fi gatit perfect si auriu. Insotit de o garnitura usoara, de sezon, poti avea pe masa, in mai putin de o jumatate de ora, un fel secundar de fructe de mare apetisant!
Pentru a face salaul crocant, pregateste mai intai pesmetul: taie painea in bucati si pune-o intr-un blender, apoi poti sa adaugi mararul, cimbrul in fulgi 3 ace de rozmarin si legatura de patrunjel. Se toarna si uleiul iar apoi se adauga coaja de lamaie, sarea si piperul alb. Se amesteca pana cand se obtine un amestec ceva mai gros. Acum te poti ocupa de salau: indeparteaza pielea cu un cutit cu lama subtire si apoi poti sa scoti oasele cu ajutorul unui cleste de bucatarie, apoi transfera pestele intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si acopera-l cu pesmet, folosind mainile pentru a-l face sa se lipeasca foarte bine. Dupa ce ai acoperit pestele in mod egal, pune-l la copt intr-un cuptor ventilat, preincalzit la 190°, timp de aproximativ 20 de minute. Cand timpul de gatire s-a scurs, scoate si serveste salaul crocant si fierbinte!