Reteta de Salau Crocant

Reteta de Salau Crocant

Uneori este nevoie doar de cateva miscari pentru a transforma un ingredient simplu intr-un preparat impresionant, iar salaul crocant este dovada! Ideal pentru ocazii importante si sarbatori. Tot ce trebuie sa faci este sa faci rost de fileuri de peste proaspat de buna calitate, sa le asezonezi cu un pesmet parfumat, cu aroma de ierburi si sa le dai la cuptor: salaul crocant va fi gatit perfect si auriu. Insotit de o garnitura usoara, de sezon, poti avea pe masa, in mai putin de o jumatate de ora, un fel secundar de fructe de mare apetisant!

Ingrediente

  1. Salau 1 kg
  2. Paine 100 g
  3. Patrunjel o legatura
  4. Marar o legatura
  5. Cimbru 4 crengute
  6. Rozmarin 2 crengute
  7. Coaja de lamaie 1
  8. Ulei de masline extravirgin 50 g
  9. Boabe de piper alb 1 lingurita
  10. Sare fina dupa gust

Mod de preparare a Salaului Crocant

Pentru a face salaul crocant, pregateste mai intai pesmetul: taie painea in bucati si pune-o intr-un blender, apoi poti sa adaugi mararul, cimbrul in fulgi 3 ace de rozmarin si legatura de patrunjel. Se toarna si uleiul iar apoi se adauga coaja de lamaie, sarea si piperul alb. Se amesteca pana cand se obtine un amestec ceva mai gros. Acum te poti ocupa de salau: indeparteaza pielea cu un cutit cu lama subtire si apoi poti sa scoti oasele cu ajutorul unui cleste de bucatarie, apoi transfera pestele intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si acopera-l cu pesmet, folosind mainile pentru a-l face sa se lipeasca foarte bine. Dupa ce ai acoperit pestele in mod egal, pune-l la copt intr-un cuptor ventilat, preincalzit la 190°, timp de aproximativ 20 de minute. Cand timpul de gatire s-a scurs, scoate si serveste salaul crocant si fierbinte!

Alte articole interesante...

Cum se face romul
Romul este una dintre cele mai vechi și apreciate băuturi spirtoase din lume, cu o […]
Cum se gătește Sparanghelul
Haide-ți să explorăm lumea sparanghelului și să descoperim cum se gătește acesta. Sparanghelul este o legumă delicată, ușor de gătit și extrem de versatilă în […]
5 retete rapide pentru cina de seara
1. Omletă cu legume și brânză Ingrediente: 4 ouă 1 ardei gras tăiat cubulețe 1 […]
Cum se măsoară caloriile
Caloriile unui aliment, fruct sau băutură reprezintă o măsură a energiei pe care acesta o […]
Cum se fac, castraveții murați la soare
Castraveții murați la soare sunt o delicatesă tradițională, populară în multe regiuni. Procesul de murare […]
Cum se face frăgezirea cărnii de găină de țară
Frăgezirea cărnii de găină de țară este un proces important, deoarece aceasta tinde să fie […]
Cum se face maioneza
Maioneza este un sos cremos și bogat, care adaugă o savoare distinctă multor preparate culinare. […]
Cum se fac găluștele
Găluștele sunt un preparat tradițional și versatil, prezent în multe bucătării ale lumii. În România, […]
Copyright 2022 © Explicativ.ro