fbpx
Reteta de Salau Crocant

Reteta de Salau Crocant

Uneori este nevoie doar de cateva miscari pentru a transforma un ingredient simplu intr-un preparat impresionant, iar salaul crocant este dovada! Ideal pentru ocazii importante si sarbatori. Tot ce trebuie sa faci este sa faci rost de fileuri de peste proaspat de buna calitate, sa le asezonezi cu un pesmet parfumat, cu aroma de ierburi si sa le dai la cuptor: salaul crocant va fi gatit perfect si auriu. Insotit de o garnitura usoara, de sezon, poti avea pe masa, in mai putin de o jumatate de ora, un fel secundar de fructe de mare apetisant!

Ingrediente

  1. Salau 1 kg
  2. Paine 100 g
  3. Patrunjel o legatura
  4. Marar o legatura
  5. Cimbru 4 crengute
  6. Rozmarin 2 crengute
  7. Coaja de lamaie 1
  8. Ulei de masline extravirgin 50 g
  9. Boabe de piper alb 1 lingurita
  10. Sare fina dupa gust

Mod de preparare a Salaului Crocant

Pentru a face salaul crocant, pregateste mai intai pesmetul: taie painea in bucati si pune-o intr-un blender, apoi poti sa adaugi mararul, cimbrul in fulgi 3 ace de rozmarin si legatura de patrunjel. Se toarna si uleiul iar apoi se adauga coaja de lamaie, sarea si piperul alb. Se amesteca pana cand se obtine un amestec ceva mai gros. Acum te poti ocupa de salau: indeparteaza pielea cu un cutit cu lama subtire si apoi poti sa scoti oasele cu ajutorul unui cleste de bucatarie, apoi transfera pestele intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si acopera-l cu pesmet, folosind mainile pentru a-l face sa se lipeasca foarte bine. Dupa ce ai acoperit pestele in mod egal, pune-l la copt intr-un cuptor ventilat, preincalzit la 190°, timp de aproximativ 20 de minute. Cand timpul de gatire s-a scurs, scoate si serveste salaul crocant si fierbinte!

Alte articole interesante...

Cum să faci un cappuccino perfect la tine acasă
Un cappuccino autentic nu este doar o băutură, este o experiență. Originar din Italia, acest […]
reteta de fasole batuta
Fasolea bătută este un deliciu care aduce aminte de bucatele tradiționale românești, de prânzurile la […]
Cum se prepara un ceai verde
Pentru a prepara un ceai verde gustos si aromat, urmati acesti pasi de baza: Alegeti […]
Cum se consuma catina
Exista mai multe modalitati prin care puteti consuma catina: Fructe proaspete: Fructele de catina pot […]
Cum sa faci o limonada in 6 pasi simpli
Limonada este o bautura racoritoare si revigoranta care are la baza lamaia, un fruct cunoscut […]
Reteta simpla de ciorba de legume
Iata o reteta simpla de ciorba de legume: Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi 1 […]
Cum se face inghetata de vanilie
Iata o reteta simpla pentru a face inghetata de vanilie: Ingrediente: 500 ml lapte gras […]
Cum să preparați un cappuccino chiar la Dvs. acasă
Îți place un cappuccino grozav? Această ceașcă mică, dar puternică, este una dintre cele mai […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro