fbpx
Reteta de Salau Crocant

Reteta de Salau Crocant

Uneori este nevoie doar de cateva miscari pentru a transforma un ingredient simplu intr-un preparat impresionant, iar salaul crocant este dovada! Ideal pentru ocazii importante si sarbatori. Tot ce trebuie sa faci este sa faci rost de fileuri de peste proaspat de buna calitate, sa le asezonezi cu un pesmet parfumat, cu aroma de ierburi si sa le dai la cuptor: salaul crocant va fi gatit perfect si auriu. Insotit de o garnitura usoara, de sezon, poti avea pe masa, in mai putin de o jumatate de ora, un fel secundar de fructe de mare apetisant!

Ingrediente

  1. Salau 1 kg
  2. Paine 100 g
  3. Patrunjel o legatura
  4. Marar o legatura
  5. Cimbru 4 crengute
  6. Rozmarin 2 crengute
  7. Coaja de lamaie 1
  8. Ulei de masline extravirgin 50 g
  9. Boabe de piper alb 1 lingurita
  10. Sare fina dupa gust

Mod de preparare a Salaului Crocant

Pentru a face salaul crocant, pregateste mai intai pesmetul: taie painea in bucati si pune-o intr-un blender, apoi poti sa adaugi mararul, cimbrul in fulgi 3 ace de rozmarin si legatura de patrunjel. Se toarna si uleiul iar apoi se adauga coaja de lamaie, sarea si piperul alb. Se amesteca pana cand se obtine un amestec ceva mai gros. Acum te poti ocupa de salau: indeparteaza pielea cu un cutit cu lama subtire si apoi poti sa scoti oasele cu ajutorul unui cleste de bucatarie, apoi transfera pestele intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt si acopera-l cu pesmet, folosind mainile pentru a-l face sa se lipeasca foarte bine. Dupa ce ai acoperit pestele in mod egal, pune-l la copt intr-un cuptor ventilat, preincalzit la 190°, timp de aproximativ 20 de minute. Cand timpul de gatire s-a scurs, scoate si serveste salaul crocant si fierbinte!

Alte articole interesante...

Cum se prepară o Pizza Margherita
Pizza Margherita este un simbol al culinariei italiene, recunoscută pentru simplitatea și puritatea ingredientelor sale […]
Cum se prepară o Pizza Crudo Rucola
Pizza Crudo Rucola este o delicatesă culinară care îmbină savoarea unică a prosciutto crudo cu […]
Cum se prepară o Pizza Polo
Pizza Polo, adesea cunoscută și sub numele de Pizza cu Pui, este o variantă delicioasă […]
Cum se prepară o Pizza Quatro Stagioni
Pizza Quattro Stagioni, sau Pizza "Patru Anotimpuri", este o delicatesă italiană care îmbină armonios patru […]
Cum se face un aluat blat pentru pizza
Fie că este vorba de o seară de film, o petrecere cu prietenii sau pur […]
Rețetă autentică de salam de casă din carne de porc și vită
Descoperiți arta preparării salamului de casă, un meșteșug tradițional care îmbină gusturile intense ale cărnii […]
reteta de salam de biscuiti
Descoperă cum să prepari un salam de biscuiți delicios și irezistibil, o rețetă tradițională care […]
Smoothie cu avocado și spanac
Ingrediente pentru Smoothie cu avocado și spanac: 1 avocado copt 1 cană de spanac proaspăt […]

Sinonime...

Copyright 2022 © Explicativ.ro